keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Nuoriin kohdistuvat odotukset

Nuoriin kohdistetut paineet ovat kovat. Mitä tapahtuu, kun nuoren on jatkuvasti mukauduttava yhteiskunnan ja perheen asettamiin todellisiin tai kuviteltuihin vaatimuksiin – ja elettävä siten kuin ”pitää”?

– Elokuvan alussa Aku elää sitten kun -elämää, mutta oppii vähitellen nauttimaan tästä hetkestä. Pohtikaa yhdessä Akussa tapahtuvaa muutosta – mitä hänelle tapahtuu ja miten hän muuttuu? Tarkkailkaa mm. Akun roolihahmoa, dialogia ja suhdetta Juliin. Millaisia visuaalisia keinoja elokuva käyttää valaistakseen teemaa?

– Aku tuntuu täyttävän paljon muiden asettamia odotuksia ja tarpeita. Millaisia odotuksia perhe ja ystävät Akuun asettavat? Miksi Aku kokee elämänsä merkityksettömänä? Onko Aku mielestäsi tyhjästä valittaja (kultalusikka suussa syntynyt) vai onko hänellä syynsä synkistymiseensä?

– Pohdi nyt omaa elämääsi. Millaisia odotuksia muut sinuun asettavat? Mitä itseltäsi vaadit? Osaatko huomioida tunteesi ja tarpeesi vai otatko liikaa muiden mielipiteitä ja tarpeita huomioon?

– Miten suorittaminen ja stressi näkyy sinun elämässäsi? Miltä stressi tuntuu kehossasi ja mielessäsi? Mitä teet silloin rentoutuaksesi? Vaihtakaa kokemuksia.

– Millaisista asioista sinä nautit? Keskustelkaa hetkistä, jolloin olette kokenut elämän olevan kutkuttavan ihanaa!