keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Juli ja Aku matkustavat viikkoja yhdessä makaamatta keskenään. Vasta kun Akun (äidin) auto varastetaan, ja sen mukana myös rahat ja puhelin, tulee heistä pari. Symbolisesti auto vie ajatukset liikkeeseen ja seikkailuun tässä ja nyt, mutta lopulta myös itsekontrollin täyteen menetykseen. Julilla ja Akulla on vain toisensa.  He seisovat samalla viivalla pelaamatta enää pelejä tai kontrolloimatta toisiaan. Rakkaudesta tulee mahdollista. 

Rakastuessaan Juliin Aku huomaa ettei tiedäkään rakkaudesta vielä mitään. Rakkaus on tunteena päihdyttävä, hämmentävä, epätoivoinen ja yhtä ihana. Se ei ole suoralla janalla kulkemista eikä ulkokohtaista roolikoulua – kuten Akun suhde tyttöystävään näyttää olevan elokuvan alussa. Akun ja Erikan suhteessa on kotileikin makua. Myöskään elokuvan aikuiset parit eivät näytä ymmärtävän rakkaudesta paljon enempää. Oli ihminen minkä ikäinen tahansa, hän hämmentyy rakkauden äärellä. Se vie ihmisen syvimmän kaipuunsa äärelle.

Kun Aku ja Juli kutsutaan saareen tuntemattoman keski-ikäisen parin mökille, oppii Aku jotakin merkityksellistä. Vieras nainen sanoo hänen olevan kunnon poika – mikä on arvokas asia. Sitä paitsi hän osaa myös rakastaa naista. vieraan naisen mukaan rakkaus merkitsee vastuuta ja huolenpitoa toisesta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että Aku muistaa pitää huolta itsestään.

– Pohtikaa yhdessä Akun ja Julin rakkaustarinaa. Mikä tekee Julista kiinnostavan? Millä tavoin suhde eroaa Akun suhteesta Erikaan?

– Kun Juli kesän loppuessa saa kuulla Akun seurustelevan Erikan kanssa, hän jättää Akun. Mitä Juli tarkoittaa sanoessaan olleensa Akulle vain ”suunta”? Onko Akun rakkaus Juliin aitoa? Merkitseekö Juli hänelle vain kanavaa vapauteen?

– Miksi Aku ei valitse Julia vaan Erikan? Onko elokuvan loppu mielestänne uskottava ja vastaako se elokuvan asettamiin temaattisiin kysymyksiin?

– Elokuva sivuaa myös uskottomuusteemaa. Kannattaako mielestänne Akun ja Erikan jatkaa suhdettaan? Voiko Akun uskottomuus tehdä hänestä paremman poikaystävän Erikalle? Mitä mieltä olet itse uskottomuudesta, voiko uskottomuutta ymmärtää ja antaa anteeksi?

– Ihmisen on tärkeää myös oppia rakastamaan itseään. Mitä rakkaus juuri sinulle merkitsee?