keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kaiken tuhoava rakkaus – ”Hänessä on enemmän minua kuin minussa.”

Elokuvassa rakkaus näyttäytyy luonnonvoimana, jonka olemassa oloa tai voimaa ei selitellä. Avioliitto ja rakkaus eivät kuitenkaan välttämättä kulkeneet käsi kädessä. Itse asiassa rakkauden ja avioliiton yhteys on varsin tuore asia, ja elokuvassa Cathyn ja Heathcliffin rakkaus ei johda avioliittoon.

1. Avioliitto 1800-luvulla

Ottakaa selvää 1800-luvun avioliiton säännöistä ja rakkauden rajoista, joita yhteiskunta ihmisten välille asetti. Miettikää, millaiseksi Cathyn ja Heathcliffin elämä olisi muodostunut, jos he olisivat menneet nuorina naimisiin.

TEHTÄVÄ: Kirjoittakaa lyhyt juonikuvaus elokuvan vaihtoehtoiseen versioon, jossa Cathy ja Heathcliff ovat menneet naimisiin ja jatkavat elämäänsä avioparina.

2. Monenlaista rakkautta

Elokuvassa eri henkilöhahmot ovat rakastuneita tai tuntevat vetoa toisiin henkilöhahmoihin: Edgar nai Cathyn, vaikka tämä onkin köyhemmistä oloista kuin hän itse, ja Isabella on viehtynyt vaurastuneeseen Heathcliffiin. Miettikää, mikä Cathyssä viehättää Edgaria ja mikä Heathcliffissä Isabellaa.

TEHTÄVÄ: Kirjoittakaa Edgarin ja Isabellan rakkaudentunnustus Cathylle ja Heathcliffille.

3. Cathyn rakkaus

Elokuvassa Cathy sanoo Nellylle tarkoittaen Heathcliffiä: ”Hänessä on enemmän minua kuin minussa.” Miettikää, mitä Cathy tällä tarkoittaa: Mitkä ovat ne piirteet tai ominaisuudet, joita Cathy Heathcliffissä ihailee?

TEHTÄVÄ: Kirjoittakaa aikuisen Cathyn kuvitteelliseen päiväkirjaan Cathyn pohdintaa siitä, miksi Heathcliff on kaiken jälkeenkin hänen elämänsä mies.

4. Heathcliffin rakkaus

Heathcliffin rakkaus Cathya kohtaan kehittyy pakkomielteiseksi ja jopa kostonhimoiseksi. Miettikää, mikä Heathcliffin elämäntarinassa saa hänen rakkautensa muuttumaan tuhoavaksi.

TEHTÄVÄ: Kirjoittakaa psykologinen erittely – ”diagnoosi” – Heathcliffin persoonasta ja siihen vahvasti vaikuttavista tekijöistä