keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Katmandu – taivaan peili

Oppimateriaalin teemoja: kehitysyhteistyö, avioliitto, eriarvoisuus, tytöt, Nepal

Synopsis: Elämä Euroopassa on turhauttavaa. Laia (pääosassa häikäisevä Veronica Eshegui) suuntaa Katmanduun, missä nuori opettaja voi todella muuttaa asioita. Laia ei anna minkään pysäyttää itseään. Hän solmii paikallisen Laman avulla paperiavioliiton saadakseen työluvalle jatkoa. Hän taivuttaa Barcelonan byrokraatit avustamaan uuden koulun pystyttämisessä. Valtava taivas, Patanin ja Bhaktapurin keskiaikaiset korttelit ja Katmandun vuoristomaisemat kohottavat katsojan kevyeen levitaatioon. Buddhalaisuus leijuu kaikkialla. Laian ja Tsiringin matka miehen siskon häihin kotikylään päästää meidät kurkistamaan millaista elämä oikeasti oli Nepalissa. Pyörryttävä jakso on kuvattu Mustangin vuorilla, lähellä Dhaulagirin huipuja. Uusi aviomies ei lopulta ole pelkkää paperia, ainakaan lopullisesti. Laia jää Katmanduun. Hän on löytänyt oman peilinsä taivaalta. (Mika Siltala, Cinema Mondo)

Oppimateriaali on sovellettavissa sekä yläaste- että lukioikäisille: jokaisen teeman yhteydessä on haasteellisuudeltaan vaihtelevia tehtäviä. Elokuvan aihepiiri tarjoaa myös lukuisia hyviä aineistoaineen aiheita. Materiaaliin on liitetty mukaan linkkejä artikkeleihin ja järjestöjen kotisivuille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 17.7.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Katmandu - taivaan peili

Katmandu – taivaan peili tapahtuu Himalajan huikaisevissa maisemissa. Tarina pohjaa barcelonalaisen Victoria Subiranan kokemuksiin 90-luvulla.

Alkuperäinen nimi:
Katmandú, un espejo en el cielo
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
104 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Espanja
Ohjaus:
Käsikirjoitus: