keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kushilan kohtalo ja lapsiprostituutio

Laian tähtioppilas Kushila katoaa eräänä päivänä, ja myöhemmin selviää, että hänet on todennäköisesti myyty prostituoiduksi Intiaan. Toisin kuin useimmat prostituoiduiksi myydyt, Kushila löytyy yökerhoratsiassa ja palautetaan kotikaupunkiinsa – jossa hänellä ei kuitenkaan ole enää perhettä tai läheisiä. Mitenköhän Kushilan olisi käynyt ilman Laiaa?

Lapsiprostituutio on yksi elokuvan järkyttävimmistä teemoista. Vaikkei sitä Suomessa tule usein ajatelleeksi, se on myös maailmalla varsin yleistä. Maissa, joissa vanhemmilla ei ole varaa elättää (saati kouluttaa) tytärtään, lapsen myyminen prostituoiduksi ratkaisee monta pulmaa. Usein vanhemmat luulevat lähettävänsä lapsen töihin, esimerkiksi tehtaaseen, mutta monesti vanhemmat ovat myös tietoisia siitä, mihin lapsi joutuu. Esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa lapsiprostituutio kytkeytyy turismiin: rikkaammista maista saapuvat seksituristit ostavat seksiä lapsilta siellä, missä sitä ei lailla valvota.

Esimerkiksi Ylen sivuilta löytyy kiinnostava artikkeli lapsiprostituutiosta:

http://yle.fi/uutiset/lapsiprostituutio_tuottaa_ilman_suuria_paaomia/5153805

Lapsiprostituutio kytkeytyy aina laajempiin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Pohtikaa ongelman syitä ja ratkaisuja.

  • Millaisissa yhteiskunnallisissa oloissa vanhemmille tulee houkutus myydä tyttärensä? Voitte esimerkiksi verrata Nepalin oloja Suomeen ja miettiä, mikä on toisin. (Esimerkiksi köyhyys, naisten alhainen arvostus, turismi maan pääelinkeinona lisää houkutusta hyötyä siitä kaikin tavoin…)
  • Miten oloja voisi muuttaa? Minkä asian muuttaminen olisi tärkeintä?
  • Millainen merkitys koulutuksella on ongelmien ratkaisemiseen? Auttaako korkea koulutusaste ratkaisemaan yhteiskunnan ongelmia? Miksi tai miksi ei? Millaista teidän elämänne olisi, jos ette olisi koskaan menneet kouluun – tai oppineet ylipäätään lukemaan tai kirjoittamaan. Millaista työtä tekisitte? Millainen asemanne olisi yhteiskunnassa? Millaisia portteja avautuu, kun osaa lukea ja laskea? Entä kun osaa vieraita kieliä?

Yhteiskunnan olojen muuttaminen ei kuitenkaan – vaikka tärkeää onkin – auta lapsia, jotka työskentelevät tälläkin hetkellä prostituoituina. Monet järjestöt tekevät työtä pelastaakseen lapset kaduilta ja antaakseen heille mahdollisuuden parempaan elämään. Suomalainen Kambodzan lasten puolesta ry on tehnyt työtä Kambodzassa entisten lapsiprostituoitujen kanssa. Heidän turvakotihankkeestaan löytyy tietoa heidän nettisivuiltaan osoitteesta

http://www.childrenofcambodia.com/