keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a. Elokuva on kertomus kahden nuoren aikuistumisesta. Heidän on ratkaistava normaalin maailman murheiden lisäksi kamppailu itsenäisen ajattelun ja uskonnollisen yhteisön välillä. Ohjaaja Karukoski kertoo: ”Itse olen elänyt ääriliberaalin lapsuuden. Minulle onkin, ehkä sen takia, syntynyt sammumaton jano kokea koko ajan jotain uutta. Rikkoa rajoja. Onkin ollut silmiä avartavaa oppia elokuvan teon aikana, että joillekin rajan ylittäminen voi olla maailman pelottavin asia.” (Lähde: Elokuvan pressimateriaali)

Maria lähtee kaupunkiin “kattoon maailmaa”, ja Raakel seuraa perässä. Yhdessä, toisiaan tukien tytöt rikkovat sääntöjä, maistavat kiellettyä hedelmää ja kokevat asioita ensimmäistä kertaa: ensisuudelma, rytmimusiikki, tanssi, meikkaaminen, alkoholi, pussailu.Kun kiellettyä hedelmää saa maistaa, ei ole paluuta menneeseen, vai onko? Tytöt joutuvat pohtimaan, mitä tasapainoinen aikuisuus vaatii. Millä ihmeellä elämä alkaa kantaa? Miten mieli kestää lapsuuden toden ja aikuisuuden toden välisen ristiriidan? 
 
b. Miten kuvailisitte Raakelin ja Marian perheitä? Elokuvassa Marian isosisko on valinnut uskon sijaan toisenlaisen elämän. Myös Mariaa kiinnostaa kokea jotain toisenlaista. Lopuksi Raakelkin tekee oman ratkaisunsa, ja muuttaa pois yhteisöstä. Miksi elokuvan tyttöjen on vaikea elää omien päätösten mukaan tai irtautua uskonnollisesta yhteisöstään? Taustalla heillä on pelko koko perheestä erottamisesta ja sen menettämisestä. Miksi Maria suhtautuu lopulta niin tuomitsevasti Raakelin valintaan lähteä yhteisöstä?