keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a. Elokuvan ohjaaja, Dome Karukoski kertoo: ”Kielletty hedelmä on minulle elokuva vapaudesta ja kasvamisesta oman tien kulkijaksi. Vapaus kamppailee monesti yhteisön‐ ja lähimmäisenrakkauden kanssa. Mitä asioita emme salli itseltämme koska naapuri tai paras ystäväsi on siitä jotain mieltä? Mitä joudut itseltäsi kieltä-mään, kun omat primitiiviset ja sosiaaliset tarpeesi taistelevat ympäristön lakeja vastaan?" (Lähde: Elokuvan pressimateriaali)

Helsingissä Raakel ihastuu nuoreen mieheen, Toniin. Tutustuminen ei ole kuitenkaan helppoa, koska Raakel kokee olevansa erilainen. Yhtäkkiä omasta uskosta, joka oli ennen maailman luonnollisin asia, tulee pelottava salaisuus. Mitä itsestään uskaltaa paljastaa? Mitä saa tai voi tehdä?Keskustelkaa, voisiko vastaava tilanne olla mahdollinen eri nuorisokulttuurien välillä? Entä köyhien ja rikkaiden perheiden tai eri poliittisten näkemysten välillä? 
 
b. Elokuvassa ollaan kahden maailman rajalla. Millaisena esim. maaseutu ja kaupunki kuvataan? Miten tyttöjen ja poikien maailmat eroavat toisistaan? Millaista vastakkainasettelua huomasitte? Lapsuuden ja aikuisuuden, neitsyyden ja naiseuden, uskon ja maailman. Myös kaupunki ja 
maaseutu kuvataan vastakkaisina. Kaupunki näyttäytyy turmiollisena ja viekottelevana. Maaseutu kuvataan taas onnen ja rauhan tyyssijana. Elokuvan pojat elävät melko irrallista elämää ja tytöt tulevat hyvin yhteisöllisestä kylästä. 
 
c. Nuorten maailmasta 
Nuorten maailmassa on ilman uskonnollistakin painetta paljon hämmentäviä kysymyksiä. Nuoruuteen kuuluu oman identiteetin etsiminen. Kaveriporukan paine esim. seksin, alkoholin, tupakan suhteen saattaa vaikuttaa paljon nuorten valintoihin.Millainen on mielestänne esim. alkoholin rooli elokuvassa? Onko elokuvan suhde alkoholiin, tai seksiin ihannoiva, valistava, kielteinen, salliva, tms. Millaisia paineita nuorilla teidän mielestänne on toimia samalla tavoin kuin muut? Uskallatteko te tehdä, kuten itse ajattelette vai teettekö, kuten muut sanovat? Kun nuori rakastuu tai ihastuu, milloin tai missä iässä on sopiva aika aloittaa seksi? Kuuluuko seksi automaattisesti seurusteluun? Kuka päättää nuorten ratkaisuista? Kuinka paljon pitää antaa vanhempien kontrolloida omaa elämäänsä ja kuinka paljon pitää ja saa ajatella itse, omilla aivoillaan tai missä vaiheessa nuori on mielestänne tarpeeksi vanha tekemään omia päätöksiään.