keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kikin lähettipalvelu

Synopsis: Kun noitatytöt täyttävät 13 vuotta, heidän on aika lähteä kotoa, aika itsenäistyä ja löytää oma paikkansa maailmassa. Perinteen mukaan noitatytön kuuluu viettää kokonainen vuosi vieraassa kaupungissa.Kiki lähtee lentäen maailmalle mukanaan äidin vanha, vikuroiva luuta ja isältä lahjaksi saatu radio sekä puhuva, musta kissa, Jiji.Hän löytää meren rannalta kaupungin, jollaisesta on aina haaveillut.Kiki huomaa pian, ettei vapaus tai itsenäistyminen ole aivan yksinkertaista. Uudessa kaupungissa noitiin ei ole totuttu, eivätkä yksinäisyys, koti-ikävä ja rahattomuus paljon oloa paranna.Noitakokelaat näyttävät vuoden aikana osaamisensa ja vasta sen jälkeen heistä tulee oikeita noitia. Kikin ainoa noitataito on luudalla lentäminen.

Leipomoa pitävä lempeä äitihahmo Osono ottaa Kikin suojiinsa ja auttaa häntä pääsemään alkuun. Osono antaa Kikin asua leipomon pihan ullakkohuoneessa vastapalveluksena avusta leipomossa. Kiki perustaa leipomon yhteyteen lähettipalvelun, jonka kautta hän tapaa paljon uusia ihmisiä ja ystävystyy mm. nuoren taiteilijan Ursulan ja lentovempeleitä väsäävän Tombo-pojan kanssa. Kikille tarjoutuu lopulta tilaisuus lunastaa paikkansa yhteisön täysivaltaisena jäsenenä, kun kaupunkilaiset tarvitsevat apua, jota vain noita voi tarjota. Nimittäin kaupunkiin vierailulle saapunut ilmalaiva riistäytyy myrskytuulen mukana kiinnityksistään, jolloin Tombo on vaarassa – ja koko kaupunki. Elämänmyönteisessä kasvutarinassa noituus on lähinnä sivujuonne, ja voimien kehitys heijastaa Kikin asteittaista kasvua lapsekkaasta tytöstä itseensä luottavaksi nuoreksi naiseksi.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu alakoululaisille.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajaTuula Niiniranta sekä Iida Niiniranta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 4.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kikin lähettipalvelu

Kun noitatytöt täyttävät 13 vuotta, heidän on aika lähteä kotoa, aika itsenäistyä ja löytää oma paikkansa maailmassa. Perinteen mukaan noitatytön kuuluu viettää kokonainen vuosi vieraassa kaupungissa.

Kiki lähtee lentäen maailmalle mukanaan äidin vanha, vikuroiva luuta ja isältä lahjaksi saatu radio sekä puhuva, musta kissa, Jiji.
Hän löytää meren rannalta kaupungin, jollaisesta on aina haaveillut.

Kiki huomaa pian, ettei vapaus tai itsenäistyminen ole aivan yksinkertaista. Uudessa kaupungissa noitiin ei ole totuttu, eivätkä yksinäisyys, koti-ikävä ja rahattomuus paljon oloa paranna.

Alkuperäinen nimi:
Majo no takkyûbin
Julkaisuvuosi:
1989
Pituus:
103 min.
Kielet:
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Japani
Ohjaus:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Pääosissa ääninä: Minami Takayama, Rei Sakuma, Keiko Toda, Kappei Yamaguchi Suomenkieliset äänet: Sara Nieminen, Ilari Johansson, Elsa Saisio, Henna Hyttinen, Ruska Lehtosaari, Tiina Rinne, Titta Jokinen
Nimi ruotsiksi:
Kikin lähettipalvelu