keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

1. Miltä elokuvan kaupunki näytti? Millaisia talot olivat? Elokuvan kaupunkimaisema muistuttaa Tukholmaa. Kerrotaan, että Miyazaki oli kiinnostunut Peppi Pitkätossun elokuvausoikeuksista, mutta ei onnistunut hankkimaan niitä. Ohjaajan Ruotsin-matkan vaikutelmat taltioituivat elokuvan kaupunkikuvaan. 

2. Kaupunkia kuvattiin paljon lintuperspektiivistä, ylhäältä päin.
  • Etsikää netistä ilmakuvia tutuista paikoista, omasta kaupungistanne ym. Löydättekö kuvista tuttuja paikkoja, kuten oma koti, koulu, kirjasto, kauppa, asema yms?
  • Tehkää peli kotikaupungista, kaupunginosasta tai kotiseudusta ilmakuvaa pohjana käyttäen.
  • Piirtäkää oma huone, keittiö, piha, luokkahuone ylhäältä päin.
Suunnistus
Jaetaan luokka kahteen osaan. Molemmat puolet suunnittelevat toisilleen suunnistusreitin esim. lähimetsään. Merkitkää rastit kartalle niin, että vain aloituspaikka on tiedossa. Rasteja lähdetään etsimään pareittain. Jokaiselta rastilta löytyy vihje seuraavan rastin olinpaikasta. Rasteille suunnitellaan kysymyksiä eri aiheista, liittyen esim. Japaniin, luontoon, matematiikkaan tai johonkin ajankohtaiseen aiheeseen. Lopuksi suunnistajien vastaukset tarkistetaan ja eniten oikeita vastauksia saanut pari julkistetaan.
 
3. Maalatkaa iso yhteinen taustamaisema, johon kukin saa piirtää tai maalata suunnittelemansa talon. Leikatkaa talot irti ja kiinnittäkää ne taustaan. Lisätkää kaupunkimaisemaan puita, puistoja, aitoja, ihmisiä, busseja yms.
 
4. Satama
a) Millaisia veneitä satamassa oli? (Purjeveneitä, troolareita, rahtilaivoja, moottoriveneitä.) Maalatkaa satamamaisemia veneineen ja laivoineen.
b) Tehkää retki veden äärelle tyynellä säällä hämärässä, auringonnousun tai -laskun aikaan, kuutamossa tai pimeään aikaan. Miten maisema tai kaupungin valot heijastuvat tyyneen vedenpintaan? Miten katuvalot tai auringon- tai kuunvalo näkyy vedessä?
c) Valokuvatkaa ja maalatkaa maisemia veden ääreltä.