keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Maaginen kristalli

Oppimateriaalin teemoja: rohkeus, pelko, roolihahmot, hyvä ja paha, joulupukki, joulu

Synopsis: Joulupukilla on maaginen kristalli, jonka avulla hän ennättää kaikkiin maailman koteihin jakamaan lapsille lahjat ja tuomaan kaikkialle maailmaan jouluiloa. Pian on joulu, mutta Joulupukin Maaginen kristalli on varastettu! Sen on vienyt Joulupukin ilkeä kaksosveli, Basil, joka hautoo mielessään katalaa suunnitelmaa. Kristallin avulla hän haluaa vallata lasten mielet ja levittää pahaa maailmassa. Hän on pakottanut vuorenhenget, Robotnikit apureikseen.

Kristalli on pelastettava ja palautettava Joulupukin päämajaan Korvatunturille, muuten joulu on vaarassa. Tätä visaista tehtävää rientää ratkaisemaan erikoispartio Red Caps, johon kuuluvat Jaga, Didi, Smoo ja Alpo. He ovat Korvatunturin haltijoiden ja tonttujen sukua. Heidän lisäkseen mukana ovat rohkea ihmispoika Yotanja hänen ystävänsa Jiffy-orava.

Maagista kristallia pelastaessaan Yotan ystävineen kokee jännittäviä seikkailuja, ratkoo useita kiperiä ongelmia ja mittelee voimiaan Basilin ja hänen apureidensa kanssa. Tarinan edetessä Yotan joutuu voittamaan myös omat pelkonsa ja heikkoutensa.

Oppimateriaalin tehtävät on laadittu 1.-4. luokille

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu ja oppimateriaali päivitetty 31.10.2022.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Maaginen kristalli

Koulukino Suoratoistossa

Maagisen kristallin on vienyt Joulupukin ilkeä kaksoisveli, Basil, joka haluaa vallata lasten mielet ja levittää pahaa maailmassa. Kristallia pelastamaan rientää erikoispartio, johon kuuluu Korvatunturin haltijatonttujen lisäksi ihmispoika Yotan.

Maagista kristallia pelastaessaan Yotan ystävineen kokee jännittäviä seikkailuja, ratkoo useita kiperiä ongelmia ja mittelee voimiaan Basilin ja hänen apureidensa kanssa. Tarinan aikana Yotan joutuu voittamaan myös omat pelkonsa ja heikkoutensa.

Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
76 min.
Kielet:
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Antti Haikala
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Suomenkielisissä äänissä Veeti Kallio, Paula Vesala, Jukka Nylund ja Kiti Kokkonen