keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Joulun tärkeä vieras ja aattoillan seremoniallinen hahmo on joulupukki. Millainen on joulupukki? Miltä hän näyttää? Miten häntä kuvataan tarinoissa? Miten hän kulkee paikasta toiseen? Onko hänellä perhettä tai keitä hänen perheesensä kuuluu? Missä hän asustelee?

MItä elokuva kertoo joulupukista? Tehkää elokuvan Joulupukin ympärille miellekartta. Vertailkaa miellekarttaa omiin mielikuviinne joulupukista. Elokuva kertoo myös Joulupukin kaksoisveljestä. Millainen hän on?

2. Keitä ovat Red Capsit? Mitä Red Capsin jäsenet tekevät? Entä mitä ovat taikatähdet? (Niiden avulla Red Capsin jäsenet saavat maagisia voimia ja pystyvät taistelemaan pahaa vastaan.)
Millaisia haasteita Red Capsit kohtaavat? Keitä vastaan he taistelevat? Kehitelkää ja kirjoittakaa synopsiksia eli lyhyitä juonitiivistelmiä seikkiluista, joihin Red Capsit voisivat joutua. Miten he käyttäisivät maagisia voimiaan? Esitelkää ideanne tarinoista toisillenne.

3. Millainen on Yotanin tarina? Millaisia olivat hänen joulunsa ennen kuin hän joutuu Poron rekeen? Miten Yotan ja Jiffy kohtaavat ensi kerran? Millä tavoin heidän tarinansa liittyy elokuvan juoneen? Miten Yotan ja Jiffy onnistuvat pääsemään Korvatunturille?

4. Keitä muita roolihahmoja muistatte elokuvasta? Liitteessä 1 on kuvailtu elokuvan henkilöhahmoja. Kuka on suosikkihahmonne?

Tarina tarvitsee erilaisia roolihahmoja, jotta juonen kulkuun saataisiin riittävästi jännitteitä, ristiriitoja sekä yllätyksiä. Tutkikaa listaa elokuvan henkilöhahmoista ja kuvatkaa nuolilla, viivoilla tai erilaisilla symboleilla, miten eri hahmot tulevat keskenään toimeen tai millaisia jännitteitä heidän välillään on. Piirtäkää elokuvan hahmoista kuvia tai kolmen ruudun sarjakuvia, joista ilmenee hahmojen luonne tai tapoja.