keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a. Mikä on elokuvan nimessä esiintyvä maaginen kristalli? Millä tavoin maaginen kristalli liittyy elokuvan tarinaan, juonen kulkuun ja sen keskeisiin henkilöhahmoihin? Millaiselta maaginen kristalli näyttää? Miten se toimii?

b. Maaginen kristalli on elokuvan keskeinen aihe. Tunnistatteko muita taikaesineitä kuuluisista tarinoista? Taikaesineet ovat monien tarinoiden keskeisin voiman lähde. Perustelkaa tai kumotkaa seuraava väite: Ilman taikaesinettä ei syntyisi koko tarinaa.

c. Kateus on keskeinen motiivi monissa tarinoissa. Paha Basil on Joulupukin, vain 20 minuuttia nuorempi kaksosveli. Häntä harmittaa, kun Joulupukki saa kaiken huomion. Basil haluaisi olla kaikkien odottama joulupukki ja sankari. Millaisia ovat hänen suunnitelmansa? Mitä Basil aikoo tehdä Kristallilla? Lopussa Basil onnistuu vain särkemään Maagisen kristallin ja sen palaset sinkoilevat eri puolille maailmaa. Mitä, jos Basil olisikin onnistunut kaappaamaan joulupukin aseman? Millainen olisi hänen toivomansa ja suunnittelemansa maailma?

Vertailkaa Joulupukin ja Basilin keinoja ja apujoukkoja. Mitä huomaatte? Millaisia ovat tarinan robotit? Kenen puolella he ovat?

d. Hyvä Joulupukki uskoo hyvään ihmisissä ja haluaa tuoda iloa koko maailmaan. Hänellä on aina aikaa tärkeille asioille: lapsille, leikille, herkuille ja naurulle. Kirjoittakaa oma kirje Joulupukille. Millaisen kirjeen kirjoittaisitte? Mitä haluaisitte pukilta kysyä? Mitä toivoisitte häneltä? Kenelle haluaisitte pukin vievän lahjoja?

Kirjoittakaa kirje erilaisten ihmisten puolesta. Valitkaa kirjeen kirjoittajaksi esimerkiksi jonkun muun maan lapsi. Mitä pukille kirjoittaisi vaikkapa inuiittipoika tai afrikkalainen tyttö?

Esimerkkivastauksia