keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Katsokaa elokuvan trailerin Lapin tunturimaisemaa tai etsikää Googlesta kuvia ’Lapin maisemista’. Keskustelkaa yhdessä, mitä näette kuvissa. Millaista on elokuvan Lapissa? Maalatkaa yhteinen iso talvimaisema, jossa on tuntureita, vaaroja, kallioita, puita ym. Piirtäkää liiduilla elokuvan hahmoja, leikatkaa ne irti ja kiinnittäkää maalaamaanne taustaan. Tai maalatkaa tähtitaivas tuikkivine tähtineen ja loimuavine revontulineen. Piirtäkää liiduilla lentäviä raketteja elokuvan lentopelien tyyliin, leikatkaa ne irti ja kiinnittäkää lentämään taivaalle.

2. Joulupukin asioita hoidetaan elokuvassa huippunopealla rakettimoottorilla varustetulla lentokelkalla. Rakentakaa Joulupukille avuksi moderni kulkuneuvo kierrätysmateriaalista. Käyttäkää lisäksi esim. kanaverkkoa, liisteriä ja sanomalehteä. Jättäkää ikkuna-aukkoja, joihin voi laittaa läpinäkyvää muovia tms. Maalatkaa menopelit pulloväreillä. Lopuksi niihin voi kiinnittää erilaisia nappeja, muttereita, tikkuja yms. koristeita.

3. Korvatunturilla on ennen joulua kova kiire ja tohina. Joskus Tonttulan väki joutuu käyttämään kekseliäisyyttä, jotta kaikki puuhat tulee tehtyä ajoissa. Tonttulan pöydällä on kaksi laatikkoa. Toiseen laatikkoon on laitetettu lappuja, joihin on kirjoitettu eri asioiden ja esineiden nimiä, esim. nukke, kissa, puuro, kuusi, kenkä, tonttu ja toiseen sanoja, jotka kuvaavat tekemistä, esim laulaa, naulata, kurkistella, koputtaa, viheltää… Tontut saavat nostaa vuorollaan sanan kummastakin laatikosta ja keksiä, mitä yhteistä sanoilla voisi olla. Esimerkiksi: laatikoista nostetaan sanat koputtaa ja puuro –  On siis keksittävä, mitä yhteistä voisi olla koputtamisella ja puurolla.

4. Jouluna myös lauletaan. Jakaantukaa ryhmiin, jossa jokaisessa on 4-5 jäsentä. Kukin ryhmä laulaa vuorollaan laulun, jossa pitää olla sana joulu. Sanaa saa taivuttaa tai ne voivat olla yhdyssanoja tms. Laulua ei tarvitse osata kokonaan, mutta jouluun liittyvä kohta pitää laulaa tunnistettavasti. Jos ryhmä ei keksi minuuttiin uutta laulua vuorollaan, putoaa se pelistä pois.