keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Maija Mehiläinen: Maija on eloisa ja rohkea Unikkoniityn asukas, joka on aina valmis seikkailuun ja toimimaan yhteisen hyvän puolesta.

Ville: Ville on Maijan paras ystävä. Ville on Maijaa arempi, ja hän pyrkiikin usein toppuuttelemaan Maijan hulluimpia ideoita.

Siiri: Olemukseltaan aluksi veltto ja saamaton hämähäkki, jonka itseluottamus on nollissa, mutta joka kannustuksen ansiosta hyödyntää neuvokkaasti omia vahvuuksiaan.

Pekko: Hieman hölmö ja hyvän ruokahalun omaava lude, joka osoittaa tarpeellisuutensa yhdessä kisatessa valaen yhteishenkeä tiimiinsä.

Kari: Bakteerikammoinen torakka, joka voittaa ystäviensä avulla pelkonsa ja lopulta jopa nauttii asioista, jotka on ennen kokenut kammottaviksi.

Paavo ja Aarno: Kömpelöhköt muurahaiset, jotka ovat auliita auttamaan Maijaa ja koko tiimiä hunajakisojen voiton tavoittelussa.

Viola: Kovamaineinen kaupunkimehiläinen, joka ei kaihda katalimpiakaan keinoja voiton tavoittelussa.

Kuningatar: Oikeudentuntoinen ja äidillinen hahmo, joka on Maijan kotipesän hallitsija.

Keisarinna: Kuningattaren epäoikeudenmukainen sisar, joka on Pörinälän hallitsija.

Flip: Maijan neuvonantaja, tuki ja turva, joka auttaa Maijaa ymmärtämään maailman menoa.

Elokuvan juoni: Maijan pyrkimys puolustaa pesäänsä Keisarinnan kohtuuttomia  vaatimuksia vastaan johtaa  hänet ystävineen kisailuun, jonka panoksena on Unikkoniityn koko sadonkorjuun luovuttaminen Pörinälään. Maija ystävineen kohoaa neuvokkuuden, rohkeuden ja yhteistyön voimin varteenotettavaksi kilpailijaksi suosikkitiimille, joka pyrkii voittoon epärehellisin keinoin.