keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Maija Mehiläinen ja hunajakisat

Synopsis:
Maija Mehiläinen jatkaa seikkailujaan elokuvassa Maija Mehiläinen ja hunajakisat. Maija odottaa innoissaan vuosittaisia Hunajakisoja, mutta pian selviää, ettei heidän parvensa pääsekään kisaamaan. Sen sijaan heidän tulee toimittaa puolet Unikkoniityn hunajasadosta Pörinälään. Tilanne on epäreilu ja Kuningattaren toiveesta huolimatta Maija päättää korjata tilanteen. Hän matkustaa ystävänsä Villen kanssa Pörinälään tapaamaan Keisarinnaa. Keisarinna asettaa Hunajakisan osallistumiseen tiukat ehdot, josta alkaa Maijan ja ystävien huikea seikkailu ja mittelö hunajamaljan voittamisesta.

Elokuva on kerronnaltaan perinteinen lastenelokuva. Se on lämminhenkinen, selkeä ja värikäs. Elokuvassa käsiteltävät aiheet ovat lähellä lapsen arkisia kokemuksia ja se sopii siten hyvin varhaiskasvatukseen sekä esi- ja alkuopetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut yliopistonlehtori Satu Valkonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Katso myös Media-avaimen arvio sekä Koulukinon oppimateriaali Maija Mehiläinen (2016).

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Maija Mehiläinen ja hunajakisat

Tilattavissa elokuvateatteriin

Maijan kotipesä kuhisee jännityksestä. Sadonkorjuu on suoritettu ja arvovaltainen vieras saapuu tuomaan Kuningattarelle viestin Pörinälästä. Pääseekö Maijan parvi vihdoin kilpailemaan Hunajakisoihin? Maijan innostus laantuu pian, kun selviää, että hänen parvensa ei saa osallistua kisoihin. Lisäksi heidän tulee lahjoittaa puolet kesähunajastaan kilpailijoiden ravinnoksi.

Uhmaten Kuningattaren toivetta, Maija päättää matkustaa Pörinälään ja puolustaa pesäänsä Keisarinnaa vastaan. Maija suuntaa kohti jännittävää seikkailua ja tapaa ihania uusia ystäviä, mutta myös sinnikkäitä vastustajia. Onneksi hänen paras ystävänsä Ville, rakastettavat, mutta kömpelöt muurahaiset Aarno ja Paavo, sekä Maijan luotettava neuvonantaja, heinäsirkka Flip, pysyvät hänen rinnallaan.

Alkuperäinen nimi:
Die Biene Maja - Die Honigspiele
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
83 min.
Kielet:
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Saksa, Itävalta
Ohjaus:
Noel Cleary, Sergio Delfino
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Sara Forsberg, Katja Ståhl, Mika Eirtovaara, Vincent Kinnunen
Nimi ruotsiksi:
Biet Maya - På nya honungsäventyr