keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kotityöt, naapuruus ja auttaminen

 

a) Millaisissa asioissa Satsukin ja Mein perhe saivat apua naapureiltaan? 
Kun tyttöjen äiti oli sairaalassa ja isän täytyi käydä töissä, Kantan isoäiti hoiti tyttöjä. Toisinaan naapurit antoivat vihanneksia perheelle. Satsuki sai soittaa naapurista. Useat naapurit auttoivat Mein etsimisessä, kun tämä oli kadoksissa. 
Entä millaisia asioita lapset hoitivat tai tekivät elokuvassa? 
Satsuki laittoi kotona ruokaa välillä koko perheelle ja leikki Mein kanssa. Kanta kävi usein pyörällä hoitamassa isoäidin asioita. 
 
b) Oletteko valmistaneet yhdessä kotona ruokaa? Onko siivoaminen helppoa? Millaisia kotitöitä lapset saavat teidän perheessänne tehdä? 
 
c) Millaisia naapurinne ovat? Autatteko heitä jollain lailla? Miten voisi auttaa muita ihmisiä?Miltä auttaminen tuntuu? 
  • Annetaan lapsille tehtäväksi miettiä, miten koulussa tai päiväkodissa voisi auttaa tai ilahduttaa toisia päivän aikana. ”Hyvä työ” pitää tehdä saman päivät aikana. 
Muistatteko Astrid Lindgrenin kirjoja esimerkiksi Lotasta, joka käy auttamassa Vuorisen tätiä naapurissa ja vie välillä hänelle myös syötävää. Myös Melukylän lapset kävivät lukemassa sokealle isoisälle lehteä. Kesäkummun Marikin äiti hoiteli naapureidenkin täipäät samalla kun omia lapsia piti hoitaa. Keksittekö muita esimerkkejä? 
 
d) Salainen ystävä 
Kirjoittakaa jokaisen lapsen nimi paperilapulle ja laput taitellaan pieneen pussiin. Jokainen lapsi saa vuorollaan nostaa pussista yhden nimilapun, jossa olevaa nimeä ei saa näyttää eikä kertoa kenellekään. Nimi kertoo, kuka on sinun salainen ystäväsi seuraavan päivän ajan. Salaiselle ystävälle ollaan sovitun ajan erityisen ystävällinen ja auttavainen.