keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Perhe muuttaa taloon metsän keskelle, jotta olisi lähempänä sairaalaa, jossa perheen äiti on hoidettavana. 
  • Muistelkaa yhdessä taloa ja sen ympäristöä, johon Satsuki ja Mei muuttavat isänsä kanssa. Millainen uusi talo on? Mitä huoneita tai tiloja talosta löytyi? Oliko lapsilla omaa lastenhuonetta? Mitä löytyi talon pihalta, entä lähiympäristöstä? Mitkä asiat olivat tyttöjen mielestä erityisen jännittäviä talossa ja sen ympäristössä? Mikä teistä oli jännittävää tai erilaista kuin omissa kodeissanne?
 
Japanilaisen talon suunnittelun päälinjat 
Alun perin japanilaisessa talossa ei ollut seiniä, oli vain yksi avoin huone. Sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat erotella syömis-, nukkumis- ja ruokatilat, niin alettiin erotella huoneet "ikkunaseinin". Tämä nimitys tulee siitä, että seinät tehtiin samanlaisesta materiaalista kuin läntisen maailman ikkunat. Ikkunaseinien jälkeen tuli suosituksi erotella eri huoneet paperiseinin. Näissä japanilaisissa seinissä on nykyaikanakin liukuovirakenne. Tällaisen rakenteen etuna on se, että jos seinä on tiellä ja tarvitsee tilaa, niin sen voi helposti liu´uttaa tieltä pois tarvittaessa. 
 
Japanilaiset ajattelevat talon sisä- ja ulkopuolen yhtenä kokonaisuutena, ne ovat harmoniassa keskenään (katso japanilaiset puutarhat). Japanilaiseen taloon astuttaessa kengät poistetaan jalasta ja yleensä talossa ollaan "sisätossut" jalassa. Japanilaisissa taloissa ei yleensä ole korkeita huonekaluja, vaan matalat tuolit ja pöydät. 
(Lähde: http://www.peda.net)
  • Tehkää johonkin päiväkodin tai koulun tilaan japanilainen huone, jossa lapset pääsevät kokeilemaan, millaista on istua matolla matalan pöydän ääressä syömässä riisiä syömäpuikoilla tai nauttimassa teetä.