keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Yksi Omaa luokkaansa –dokumentin keskeisistä teemoista on koulukiusaaminen. Kiusaamista on monenlaista: nimittelyä, ryhmästä eristämistä, omaisuuden tärvelemistä tai pahimmillaan myös oman fyysisen koskemattomuuden loukkaamista. Kiusaaminen murtaa itsetuntoa ja tulehduttaa luokan ja pahimmillaan koko koulun ilmapiirin. Pitkään jatkuva kiusaaminen ennustaa myöhempiä tunne-elämän ongelmia, kuten ahdistuneisuutta, masennusta ja epäluottamuksen tunnetta muita ihmisiä kohtaan. Kiusaaminen on vakava asia. 9H-luokan kohdalla kiusaaminen kohdistuu erityisesti Jesseen. Miksi Jesse on kaikkien silmätikku ja torjunnan kohde? Onko Jesse itse tehnyt jotain, mikä oikeuttaisi kiusaamisen tai eristämisen? Miten hän kiusaamiseen reagoi? Millaisilla eri tavoilla Ulla-ope pyrkii puuttumaan kiusaamiseen? Mitä neuvoja ja apua Ulla tarjoaa Jesselle? Mitä neuvoja tai lohtua sinä antaisit Jesselle?

Oletko itse luokassasi kohdannut kiusaamistapauksia? Mistä ne ovat johtuneet ja ketkä siihen ovat osallistuneet? Miten kiusaamiseen on puututtu? Mitä voit itse tehdä jos sinua kiusataan tai jos huomaat jonkun kiusaavan jotakuta muuta? Keillä kaikilla on vastuu kiusaamistapausten selvittämisessä ja sen lopettamisessa? Kelle kiusaamisesta pitää puhua? Entäpä mitä yksinäisyyden tunteelle voi tehdä? Mistä se johtuu ja mitä sille voi tehdä? Miten kavereita voi saada?

Alla olevissa linkeissä on paljon lisätietoa kiusaamisesta ja yksinäisyydestä sekä niiden torjumisesta, tutustukaa niihin!

Kiusaaminen:

http://www.kiusaaminen.fi/

http://www.mll.fi/kasvattajille/kiusaamisen-ehkaiseminen/

Yksinäisyys:

http://www.vaestoliitto.fi/vanhemmuus/tietoa_vanhemmille/murrosikaisten-vanhemmat/tietoa/kaverit_ja_vapaa-aika2/yksinaisyys/