keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Onneli ja Anneli

Ohjaus: Saara Cantell

Käsikirjoitus: Sami Keski-Vähälä; käsikirjoitus perustuu Marjatta Kurenniemen vuonna 1966 ilmestyneeseen kirjaan Onnelin ja Annelin talo.

Oppimateriaali on suunnattu esi- ja alkuopetukseen.

Oppimateriaalin teemoja: rehellisyys, ystävyys, erilaiset perheet, unelmien talo, onnelliset loput

Synopsis: Onneli ja Anneli ovat ihan parhaat ystävykset. Eräänä päivänä näille kahdelle aivan tavalliselle pikkutytölle tapahtuu jotakin ihmeellistä. He nimittäin löytävät kadulta kirjekuoren, jonka päällä lukee: ”Rehellinen löytäjä saa pitää”. Mutta kuoren sisällä onkin tyttöjen pettymykseseksi vain kaksi silkkinauhalla sidottua setelinippua.

Miettiessään, mitä löytörahoillaan tekisivät, tytöt tapaavat salaperäisen rouva Ruusupuun, jolla on sattumalta talo myytävänä. Tytöt päättävät ostaa itselleen talon, joka osoittautuu täydelliseksi unelmien taloksi, sillä mitoiltaan ja varustukseltaan se on tismalleen kuin kahdelle pikku tytölle, siis kuin Onnelille ja Annelille tehty.

Tytöt muuttavat omaan taloonsa ja alkavat viettää unelmiensa kesää, joka on täynnä seikkailuja ja yllätyksiä. Kesän aikana he tutustuvat myös uusiin naapureihinsa Tingelstiinaan ja Tangelstiinaan ja heidän ihastuttavaan ja salaperäiseen maailmaansa sekä hiukan pelottavaan rouva Rosina Rusinaan.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Tuula Niiniranta ja Annika Henriksson.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 17.1.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Onneli ja Anneli

Marjatta Kurenniemen rakastettuun romaaniin, Onnelin ja Annelin talo, perustuva elokuva Onneli ja Anneli kertoo kahden ekaluokkalaisen tytön, Onnelin ja Annelin, kesästä ja unelmahetkistä parhaan kaverin kanssa ilman vanhempia — hetkistä joissa todellisuus ja fantasia kohtaavat maagisella tavalla.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
80 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Saara Cantell
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elias Koistinen, Eija Ahvo, Kristiina Elstelä, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma, Johanna af Schultén