keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a) Elokuvan lopussa Arskan käy lopulta hyvin. Miten hänen asiansa järjestyvät?

  • Suunnitelkaa ja leikatkaa erivärisistä kartongeista ja silkkipaperista unelmien jäätelöannoksia ja –tötteröitä. Muistakaa myös koristella annokset herkullisesti.
  • Pelatkaa iPadilla IcePops-nimistä jäätelöpeliä, jossa suunnitellaan itse erilaisia jäätelöitä.
  • Leikkikää jäätelökioskia, josta voi tilata mitä ihmeellisimpiä annoksia.

b) Rouva Rosina Rusina on elokuvan alussa surullinen, vihainen ja aina negatiivinen. Hän näkee asioissa ja ihmisissä vain huonoja puolia. Miksi hänestä on tullut niin surullinen ja vihainen? Rosina myy säästöporsaita, jotka ovat myös aina alakuloisen näköisiä. Mitä Rosinalle on tapahtunut?

c) Urho Ulpukka ja Rosina ovat tunteneet jo koululaisina. Mitä elokuvassa kerrotaan heidän kouluajoistaan? Miksi rouva Rosina Rusina oli vielä aikuisenakin äkeissään Urho Ulpukalle?

Miten Urho Ulpukan ja Rosina Rusinan asiat järjestyvät? Muistelkaa elokuvan tapahtumia. Mikä tapahtuma saattaa heidät yhteen? Miten Onneli ja Anneli liittyvät Urho  Ulpukan ja Rosina Rusinan kohtaamiseen? Entä miten säästöporsaiden ilme muuttuu leppoisan Urho Ulpukan käsittelyssä?

  • Piirtäkää, maalatkaa ja koristelkaa yhtä hienoja ja iloisen näköisiä säästöporsaita kuin poliisi Ulpukka maalaa.

Millaisia muita onnellisia asioita muistatte elokuvasta? “Mikään ei tapahdu ilman tarkoitusta”, tuumailee poliisi Urho Ulpukka.

d) Tutustukaa elokuvan kotisivuihin. Kotisivuilla on mahdollista kirjoittaa ja lähettää kysymyksiä ja hauskoja tarinoita Onnelille ja Annelille. Sivuilla on myös paljon kuvia elokuvasta keskustelun tueksi. Puuhasivuilta voi tulostaa värityskuvia elokuvan keskeisistä tapahtumapaikoista ja aiheista.

  • Keksikää pieniä tarinoita siitä, miten Onnelin ja Annelin tarina voisi jatkua. Mitä jännittävää siinä voisi tapahtua?
  • Tutustukaa myös Onneli ja Anneli -kirjoihin. Millaisia uusia ideoita niistä löytyisi tuleviin elokuviin Onnelista ja Annelista?

e) Linkissä on tietoa kirjailija Marjatta Kurenniemestä (1918-2004) ja hänen teoksistaan. Kirjailijan kerrotaan saaneen idean Onnelin ja Annelin talo -kirjaansa, kun häntä oli jäänyt kiukuttamaan Topeliuksen satunäytelmä, jossa lapset eivät onnistuneet saamaan omaa punaista tupaansa. Sadussa Onnelin ja Annelin talo, joka ilmestyi vuonna 1966, Kurenniemi antoi pikkutyttöjen vihdoin saada oman talonsa Ruusukujan varrelta.