keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Onnelin ja Annelin talon on rakennuttanut salaperäinen rouva Ruusupuu, jolla on taipumusta rakennuttaa taloja, jotka eivät sitten sovikaan hänelle itselleen. Millaisia taloja rouva Ruusupuu on rakennuttanut vahingossa? Millainen on seuraava talo, jonka hän rakennuttaa?

2. a) "Sininen talo osoitteeseen Ruusukuja 2" on rakennettu Loviisan kaupunkiin tätä elokuvaa varten. Talon sisätilat pystytettiin lavasteisiin elokuvastudioon Helsingissä. Erityistä Onnelin ja Annelin talossa on se, että talo on lasten mittasuhteisiin sopivaksia suunniteltu. Sinisen talon kaikki mitat ovat noin 70 prosenttia tavallisen omakotitalon koosta. Lisätietoa löydät täältä!

(Onnelia näyttelevä Aava Merikanto ja Anneliksi muuntautuva Lilja Lehto ovat parhaat ystävät ihan oikeastikin. Heillä ovat suunnitelmat selvillä. Elokuvasta saamillaan palkkarahoilla kertovat ostavansa elokuvan sinisen talon ja muuttavansa sinne. Lähde: www.episodi.fi)

b) Etsikää kotoa, koulusta ja päiväkodista tiloja ja huonekaluja, jotka ovat lasten mittojen mukaan tehty. Tutkikaa erilaisia mittasuhteita. Etsikää esimerkiksi Lego-ukkelille, Barbielle tai unilelulle sopivan kokoisia esineitä, huonekaluja tai tiloja. Rakentakaa leluillenne sopivia asioita Legoista, kenkälaatikoista ja erilaisista käyttötavaroista.

3. a) Millainen olisi oma unelmienne talo? Missä se sijaitsisi ja ketä siinä asuisi? Millainen piha siinä olisi? Entä millainen se olisi sisältä? Mitkä kolme asiaa omasta kodistanne tai huoneestanne haluaisitte ottaa mukaanne unelmienne taloon?

b) Entäpä jos elokuva olisi kertonut kahdesta pienestä pojasta? Millainen olisi kahden pienen pojan talo? Kertokaa kahden pienen pojan talosta ja sen huoneista.

4. Onnelin ja Annelin vaatekomerossa riippuu kaksi sadeviittaa ja olkihattua. Mitä muita vaatteita näitte elokuvassa siellä olevan? Mitä ”Onnelin ja Annelin talo” -kirjassa kerrotaan tyttöjen vaatteista? Valmistakaa Onneli- ja Anneli- paperinukkeja ja niille vaatteita ja erilaisia asusteita. Kertokaa ja kirjoittakaa heistä yhteisiä tarinoita.

Voitte tutustua paperinukkeihin eri ajoilta:

  • Hilda Milóche & Wilma Kane: Paperinuket. Suom. Marjatta Kurenniemi. Tammen kultaiset kirjat 27. Tammi 1955.
  • Ervo Vesterinen: Musette ja Arlette. Rudolf Koivun paperinukkien kertomaa. Päällyksen suunnittelu Kristina Segergrantz. WSOY 1999.


  • Marianne Dupyy-Sauze ja työryhmä: Lili Chantilly: Pieni muotisuunnittelija. Suomentanut Lotta Heikkeri. Nemo 2010.
  • Marianne Dupyy-Sauze ja työryhmä: Lili Chantilly: Ihania iltapukuja. Suomentanut Lotta Heikkeri. Nemo 2010. (Lähde: http://lastenkirjahylly.blogspot.fi/)