keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Monikulttuurisuus ja kulttuurien moninaisuus

Elokuvassa Karl muuttaa perinteisestä tanskalaisesta pikkukylästä monikulttuuriseen suurkaupunkiin Kööpenhaminaan. Muuttaminen jännittää Karlia suuresti mutta yllättäen hän sopeutuukin uuteen ympäristön nopeasti. Helposti tämä ei kuitenkaan käy, sillä Karl ei aina ymmärrä luokkatovereidensa puhetta, ja vastavuoroisesti hänen puhetapansa aiheuttaa kummastusta. Karl ihmettelee paikoin myös Sawsanin käytöstä, esimerkiksi silloin, kun hän ei saakaan mennä vierailulle tämän luokse.

1. Pohtikaa yhdessä, miten eri kulttuurit näkyvät elokuvassa, esimerkiksi Karlin koululuokassa ja asuinalueella. Pohtikaa myös, miten elokuvan eri ihmiset (esim. Karl ja Sawsan sekä molempien vanhemmat) suhtautuvat eri kulttuureihin. Miten sujuvat Karlin ja äidin ruokaostokset lähikaupassa? Miten Sawsanin perhe taas reagoi uutiseen laulukilpailuun osallistumisesta?

2. Tutustukaa sitten lähemmin monikulttuurisuuden ja kulttuurien monimuotoisuuden käsitteisiin, ja erityisesti siihen, miten eri kulttuureja ja erilaisten kulttuurien ja ihmisten tapoja voisi helpommin ymmärtää. Teemoihin perehdyttäviä tehtäviä löytyy mm. Mannerheimin Lastensuojeluliitolta, YK-Liitolta sekä LiiKeltä.

MLL: ”Monikulttuurisuus ja kunnioittava kohtaaminen”

MLL: ”Kuulun – välineitä ryhmän toiminnan tukemiseen” (PDF)

Edu.fi: ”Kulttuurien monimuotoisuus”

YK-liitto: ”Kulttuurisen monimuotoisuuden päivä (alakoulut)”

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe: ”10 opetusharjoitusta liikunnan globaalikasvatukseen”