keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: animaation lajit, foley, äänimaailmat, tarinan kuvitus, aikuiset ja lapset, symboleita ja allegorioita, mietelmien tulkintaa.

Käyttäkää oppimateriaalin tehtävissä apuna paitsi elokuvaa, myös Pikku prinssi -kirjaa.

Synopsis:
Pikku prinssi -elokuvan kehystarinaan kuuluu tyttö, jota äiti on päättänyt tehovalmentaa tulevaisuuden varalle. Äiti on usein töissä aamusta iltaan ja on laatinut tyttärelleenkin koko elämän mittaisen päiväohjelmakaavion, jossa jokainen hetki, tunti tunnilta ja minuutti minuutilta on suunniteltu huolella etukäteen eikä leikkimiselle tai ystäville jää aikaa. Äidin suunnitelmaan kuuluu myös, että tytön täytyy välttämättä päästä arvostettuun oppilaitokseen, niinpä he muuttavat asian varmistamiseksi kahdestaan koulun lähelle uuteen kotiin.

Tytön keskittyminen tarkkaan päiväohjelmaan katkeaa, kun hän kiinnostuu uuden kodin naapurissa olevasta mielenkiintoisen näköisestä talosta. Pian hän unohtaa tiiviin päiväohjelmansa tutustuttuaan talon asukkaaseen, omalaatuiseen vanhaan mieheen.

Pikku prinssi -elokuvan sisäiseen tarinaan kuuluu tämä vanha mies, entinen lentäjä, joka  korjaa vanhaa lentokonettaan ja keksii kaikenlaisia vekottimia. Vanhus ei ole sellainen kuin monet muut aikuiset ovat, vaan hän näkee maailman yhä lapsen silmin. Hän alkaa kertoa tarinaansa autiomaassa tapaamastaan Pikku prinssistä, joka asuu omalla pienen pienellä B-612 -asteroidillaan. Näin hän ryhtyy tarinansa avulla kuljettamaan tyttöä Pikku prinssin jalanjäljissä ja esittelee uudelle ystävälleen maailman, jossa kaikki on mahdollista. Tarinan avulla tyttö löytää väylän arjen harmaudesta mielikuvituksen maailmaan ja niihin tärkeisiin asioihin, joita ei aina voi silmillään nähdä ja hänen maailmansa alkaa saada väriä ja iloa.

Tytön ja Pikku prinssin tarinat kulkevat elokuvassa rinnakkain, kunnes heidän polkunsa lopulta kohtaavat, kun tyttö ymmärtää, että lentäjä on jo varsin iäkäs ja heidän yhteinen aikansa alkaa olla vähissä. Hän tajuaa tarvitsevansa Pikku prinssiä ja nousee ilmaan lentäjän vanhalla koneella.

Satu opettaa meille kaikille, että vaikka kasvaisi aikuiseksi, aina pitäisi olla aikaa taikuudelle ja pienille ihmeille.

Musiikki: Hanz Zimmer ja Richard Harvey

Foley-taiteilija: Heikki Kossi

Genre: animaatio, fantasia

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3.-6.–luokkalaisille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 5.8.2016.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Pikku prinssi

Pikku Prinssi on ensimmäinen animaatioelokuva Antoine de Saint-Exupéryn rakastetusta klassikkokirjasta.

Alkuperäinen nimi:
The Little Prince
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
108 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Ranska, Kanada
Ohjaus:
Mark Osborne, suomalainen ääniohjaus: Pekka Lehtosaari
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
tyttö: Mackenzie Foy / Saana Norra, lentäjä: Jeff Bridges / Vesa Vierikko, äiti: Rachel McAdams / Kirsi Ståhlberg, Pikku Prinssi: Riley Osborne / Valtteri Helisalo, herra Prinssi: Paul Rudd /Johannes Brotherus, Ruusu: Marion Cotillard / Krista Kosonen, kettu: James Franco /Juha Varis, käärme: Benicio Del Toro / J-P Palo, narsisti: Ricky Gervais / Antti LJ Pääkkönen, kuningas: Bud Cort / Jarmo Koski, akatemian johtaja: Paul Giamatti / Taisto Oksanen, laskija: Albert Brooks / Jukka Voutilainen, poliisi: Jeffy Branion / Osku Ärilä.