keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Pikku prinssi -kirjassa ja -elokuvassa on paljon tunnettuja lausahduksia, jotka kritisoivat aikuisten maailmaa. Pohtikaa seuraavia lauseita. Mitä lainaukset mielestänne kertovat aikuisista ihmisistä? Millaisia asioita aikuiset eivät mielestänne ymmärrä?

  • "Isot ihmiset eivät milloinkaan ymmärrä mitään itse, ja lapsista on väsyttävää selittää heille alinomaan selviä asioita”
     
  • "Kun kerrotte heille vaikka uudesta ystävästänne, niin he eivät milloinkaan kysy teiltä oikeita asioita. He eivät milloinkaan sano: ’Minkälainen on hänen äänensä? Mistä leikistä hän pitää eniten? Kerääkö hän perhosia?’ Vaan he kysyvät: ’Kuinka vanha hän on? Kuinka monta veljeä hänellä on? Kuinka paljon hän painaa? Paljonko hänen isänsä saa palkkaa?"
     
  • "Tunnen tähden, jolla asuu punanaamainen Herra. Hän ei ole koskaan hengittänyt kukkasta. hän ei ole koskaan katsellut tähteä. Hän ei ole kosaan rakastanut ketään. Hän ei ole koskaan tehnyt mitään muuta kuin yhteenlaskuja. Ja koko päivän hän hokee kuten sinä: ’Olen vakava mies! Olen tarmokas mies!’ ja tämä saa hänet aivan pullistumaan ylpeydestä.”

2. Tyttö kertoo lentäjälle, ettei hän halua kasvaa aikuiseksi. Lentäjä vastaa, että kasvaminen ei ole ongelma, unohtaminen on. Miksi tyttö ei halua kasvaa aikuiseksi? Mitä lentäjä mahtaa vastauksellaan tarkoittaa? Mitä aikuiset ovat mielestänne unohtaneet lapsena olemisesta? Onko tytön äiti unohtanut jotakin? Ovatko tuntemanne aikuiset unohtaneet mielestänne jotakin tai mitä heidän pitäisi muistaa?

3. Pikku prinssi kysenalaistaa aikuisten ihmisten tapoja toimia. Miten lapsena ja aikuisena oleminen eroavat toisistaan? Keskustelkaa, millaisia aikuiset ovat? Mikä on mielestänne tyypillistä aikuisille? Millaisia heidän mielestänne  pitäisi olla? Millaiseksi aikuiseksi te haluaisitte kasvaa? Onko mahdollista kasvaa sellaiseksi aikuiseksi kuin itse haluaa?

4. Haastatelkaa omia vanhempianne tai jotakin tuttua aikuista. Kysykää heiltä, mikä on heidän mielestään lapsen ja aikuisen ero? Millaista oli olla lapsi? Mikä oli hauskinta lapsena? Millaiset asiat olivat heistä lapsena tärkeitä? Mikä ei ollut hauskaa, mikä asia pelotti, mistä tuli surulliseksi? Keksikää itse lisää kysymyksiä.

5. Tyttö kohtaa elokuvassa aikuiseksi kasvaneen Pikku prinssin, joka sanoo: "En itke, olen aikuinen mies!" Oletteko samaa mieltä siitä, että aikuiset eivät itke? Millaisissa tilanteissa lapset tai aikuiset itkevät? Onko elokuvassa kohtauksia, jotka itkettävät teitä?

Elokuvan ohjaaja Osborne kertoo, että "kun näin raavaiden miesten itkevän, tiesin, että elokuva puhuttelee. Tiesin tehneeni jotain oikein. Kerrankin oli mukavaa itkettää ihmisiä." (Lähde: MTV viihde)