keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kansanuskomuksia muodonmuutosten voimasta

a. Japanilaisten kansanuskomusten mukaan lukuisia jumaluuksia kami on lähes kaikissa luonnonilmiöissä, kuten puissa, kivissä, järvissä, joissa ja vuorissa.

Japanissa tarinan mukaan ketut, kissat ja supikoirat voivat muuttaa muotoaan. Pelastaakseen elintilansa, elokuvan supikoirat ottavat käyttöön taikakeinoja. Niillä on kyky muuttaa muotoaan vaikkapa, joksikin muuksi eläimeksi, joksikin esineeksi tai jopa ihmiseksi, mutta osa niistä on unohtanut ikiaikaisen kykynsä.Tämän taidon uudelleen saavuttaminen vaatii harjoittelua, mutta siitä on suuresti hyötyä taistelussa ihmisiä vastaan.

Osa supikoirista on sitä mieltä, että väkivalta ei ole oikein, niinpä ne päättävät alkaa pelotella ihmisiä.

Vastarinnan keskeinen keino on säikytellä ja ällistyttää ihmiset pelkäämään metsiä ja saada heidät luopumaan rakennushankkeesta.Ne luovat mm. vääriä siltoja, hyppäävät autojen tuulilasiin yms.

b. Onko taistelusta ja hyökkäyksistä hyötyä?

Rakennusmiehiä pelottavat onnettomuudet, kummitukset, kasvottomat ihmiset ja aavekaksoset sekä muut oudot tapahtumat, niinpä monet heistä lopettavat työnsä. Työmaa saadaan väliaikaisesti pysäytettyä – mutta ihmisiä on liikaa.

Entisten työntekijöiden tilalle palkataan kuitenkin aina vain uusia ja rakentaminen jatkuu. Yhä uusia koneita jyrisee metsän kimppuun.

c. Niin suuret rakennushankkeet kuin oudot tapahtumat ja onnettomuudet huomioidaan varmasti eri medioissa. Keitä televisiotoimittajat uutiskameroineen haastattelisivat? Suunnitelkaa ja toteuttakaa pieniä videoituja haastatteluja aiheesta. Entä millaisia lööppejä ja lehtiuutisia aiheesta kirjoitettaisiin eri lehtiin?

Kirjoittakaa myös pieniä lehtiuutisia aiheesta.

Sopikaa luokassa, keitä eri median edustajia olette ja mistä näkökulmasta tarkastelette elokuvan kuvaamia tapahtumia.