keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kuokkasen kuvaamo ©Pohjola-filmi

Poni
“Hei, minä olen Poni. Minusta tulee isona säätieteilijä, hevostieteiden tohtori, pankinjohtaja, junakirjailija ja kaikenlaisten palkintojen saaja."
"Oikeesti mä en oo mikään Mai. Mä oon Poni. Ponit on vapaita. Ne saa laukata yksin pihalla koko piiitkän kesän! Aikuiset sanoo että syksyllä, kun sustakin tulee koululainen, niin kaikki muuttuu. Jostain syystä se ei kuulosta yhtään hyvältä."
(Lähde: Puluboin ja Ponin kirjat 1+2 s. 11 ja elokuvan pressimateriaali.)

Puluboi
“Telve. Tsau. Moljensta. Moi. Hauska tutustua. Puluboi. Hakaniemen kuumin mainosmies. Kleisiä ja öveliä! Talvitsetko mainosmies mainostajaa? Puluboi mainostaa mitä tahansa puolestasi, hintaan yksysiysiysii. No entäs bullatilanne? Löytyiskö edes yks bikkuliikkinen bulleloinen balleloinen bulla, jossa on paaljon sokelia?"
"Kelloinko minä jo, että olen pulu? Se on sellainen hieno lintu. Halmaa ja pullea. Olen puluboi, teidän lentävä ystävänne, hieno lintu. Olen mies. Lintumies, tai ehkä palemmin mieslintu. Me pulut emme koskaan sano sitä lumaa kiljainta, jossa on ympylän alla kaksi jalkaa. Paitsi joskus hätätapauksessa… Valokaa vaan, minulla on halakan valpaat."
(Lähde: Puluboin ja Ponin kirjat 1+2 s.10 ja s. 5 ja elokuvan lehdistömateriaali)

1. Keitä muita henkilöitä elokuvassa on Ponin ja Puluboin lisäksi? Millainen on Ponin perhe? Miten kuvailisitte Ponin äitiä ja isää? Millainen henkilö on Teppo-rehtori? Mikä tehtävä on Tarja Tuskalla?

Ponin äiti, Maria on energinen ja ratkaisukeskeinen toimittaja, joka on huolissaan Ponin sopeutumisesta pian alkavaan kouluun. Sääntöjä ja käytöstapoja korostava Maria haluaa Ponin parasta, ja hänestä Ponin mielikuvitusleikit ovat yksinkertaisesti menneet liian pitkälle.

Ponin isä, Matti on hajamielinen taidemaalari, joka löytää iloa luovasta tekemisestä ja tykkää itsekin leikkiä. Hänkin on huolissaan Ponista ja lähestyvästä syksystä – omalla tavallaan. Matti yrittää auttaa Ponia, mutta hänenkään keinonsa eivät tunnu tepsivän.

Teppo on Ponin perheen naapuri ja tulevan koulun rehtori. Teppo esiintyy tiukkana auktoriteettina, mutta hänestäkin paljastuu toinen, leikkisämpi puoli? Miten rehtori Heikki muuttuu elokuvan edetessä?

Tarja Tuska on täsmäoloterapeutti, joka pyrkii omilla keinoillaan saamaan Ponin vähentämään leikkejään ja keskittymään "olennaiseen". Maria-äiti päättää etsiä apua Ponin "diagnoosiin" täsmäoloterapiasta, niinpä Poni menee yhdessä isänsä kanssa täsmäoloterapiaan, jossa makoillaan tyynyillä ja tehdään täsmäoloharjoituksia.

Lähde: Elokuvan lehdistömateriaali

 2. Esitelkää itsenne erilaisten kuvien avulla. Pöydille levitellään erilaisia kuvia, joita oppilaat saavat aluksi kierrellä katsomassa koskematta niihin. Jotta kaikki saavat rauhassa valita itselleen sopivan kuvan ja painaa sen mieleensä, kannattaa sopia, ettei kuvia katsellessa jutella.

Sitten kukin hakee vuorollaan valitsemansa kuvan ja saa esitellä itsensä sen avulla. Kuvan avulla kerrotaan esimerkiksi seuraavia asioita: Miksi valitsin juuri tämän kuvan, miksi juuri kyseinen kuva miellytti eniten, mitä kuvasta tulee mieleen, mitä yhteistä itsellä ja kuvalla on, miten kuvassa näkyy oma olotila sillä hetkellä.