keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
©Pohjola-filmi, Timo Heinänen

"Oletteko te vain leikkineet?" Näin voi kysyä aikuinen, joka on unohtanut leikkimisen ja sen, mitä kaikkea leikkimisen avulla voi oppia.
Leikkiminen tekee hyvää kaikille. Lasten pitää saada leikkiä. Puluboin ja Ponin elokuvan ohjaaja Mari Rantasila kertoo: ”Me kaikki tarvitsemme leikkimistä, huumoria ja mielikuvitusta. Niistä on apua myös elämän hankalilla poluilla.“
(Lähde: otava.fi/uutiset/2017)

1. Pohtikaa yhdessä: Millaiset leikit ovat teidän mielestänne parhaimpia? Voiko asioita oppia leikkimällä? Mitä leikkimiseen tarvitaan? Millainen on hyvä leikkipaikka? Millainen on mukava leikkikaveri? Miten saa leikkikavereita? Voiko itse pyytää, että pääseekö leikkiin mukaan? Saavatko lapset päättää, mitä leikitään? Kuka määrää, mitä leikitään? Onko mukava leikkiä yksin? Millaisia leikkejä voi leikkiä yksin? Millaisiin leikkeihin tarvitaan monta leikkijää? Onko mielestänne olemassa tyttöjen ja poikien leikkejä? Mitä jos leikissä tulee riitaa?

2. Pitääkö leikkiminen lopettaa, kun mennään kouluun? Pitääkö leikkiminen lopettaa aikuisena? Osaavatko aikuiset leikkiä? Ehkäpä näitä asioita miettii Puluboin ja Ponin leffassa salaa rehtori Teppo, jolla on autotallissaan huone täynnä aarteita, joita Teppo on löytänyt esimerkiksi pihan roskalavalta. Salaisessa paikassaan rehtori Teppo tuunailee vanhaa kuplavolkkariaan.

3. Tuunataan pikkuautoja!
Muistatteko elokuvasta kohtauksen, jossa Teppo ja Poni huristelevat hienoksi tuunatulla autolla pitkin kaupungin katuja? Onko teillä varastossa vanhoja pikkuautoja? Tuokaa kouluun tai päiväkotiin pikkuautoja ja tuunatkaa niitä yhtä hienoksi, kuin rehtorin volkkari on elokuvassa.

Leikin ulottuvuuksia voi tutkia myös THL:n kaavion avulla.