keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan roolihahmojen valinta ja koekuvaukset

©Pohjola-filmi, Timo Heinänen

Elokuvan tekemiseen kuuluu casting (roolitus) eli näyttelijöiden valinta eri rooleihin. Kun rooleihin haetaan näyttelijöitä, heille järjestetään koekuvaukset. Ohjaaja Mari Rantasila kertoo koekuvanneensa Puluboin roolia varten 50 iältään 12–22-vuotiasta näyttelijäehdokasta. Rooli on teknisesti vaikea, joten nopeasti kävi ilmi, ettei siihen voinut ottaa kovin nuorta näyttelijää.
"Kaiken teknisen taidon lisäksi pitää vielä pystyä heittäytymään. Aapo Puusti oli ainoa, joka pystyi näyttelemään Puluboita niin kuin olin ajatellut, ja paljon enemmänkin. Hän toi myös oman persoonansa mukaan, Rantasila kertoo. Vaikeutta rooliin tuo se, että näytellessään Puustin pitää perusasioiden lisäksi koko ajan pitää yllä Puluboin olemusta ja liikkumistapaa sekä puhua tavallisesta poikkeavalla äänellä ja nopeasti. Lisäksi puheessa pitää muistaa korvata kaikki r-kirjaimet l-kirjaimilla." (Lähde: Aamulehti 26.7. 2017)

Järjestetään koekuvaukset!

a) Puluboin ja Ponin leffassa Poni esittää monenlaisia tunteita, kuten iloa, surua ja välillä hän pillastuu oikein kunnolla.
Järjestäkää oma koekuvaustilaisuus ja kokeilkaa erilaisten tunnetilojen ja tilanteiden esittämistä. Miettikää aluksi eri tunteita ja miettikää myös, millaisia iImeitä ja eleitä eri tunteisiin liittyy? Mihin tunteet vaikuttavat?

b) Asettakaa esimerkiksi iPad jalustalle ja kuvatkaa erilaisia ilmaisutehtäviä. Kuvaushetkessä saa olla mukana 4-6 henkilöä kerrallaan, niin kenenkään ei tarvitse esiintyä yksin, jos ei halua.

  • Koekuvausvuorossa oleville oppilaille annetaan samanaikaisesti paperilaput, joissa on kirjoitettuna jokin tilanne, joka täytyy esittää tunteella. Yhteisestä merkistä ryhdytään esiintymään lapun ohjeen mukaisesti. Yrittäkää esittää mahdollisimman spontaanisti ja eläytyen.
    Tehtäväehdotuksia koekuvaukseen.
  • Valitkaa sopiva runo tai teksti, joka täytyy lukea erilaisilla tavoilla esim. iloisesti, surullisesti, pirteästi, äkäisesti. Tekstiä saa harjoitella 1-2 minuuttia.