keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ohjaus: Ridley Scott

Käsikirjoitus: Ethan Reiff, Cyrus Voris

Näyttelijät: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, William Hurt, Mark Addy, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Max von Sydow

Maa ja vuosi: USA, 2010

Levittäjä: Finnkino Oy

Ikäraja: 12

Kesto: 142 min.

Genre: Toiminta, draama.

Oppimateriaali on suunniteltu
9. -luokkalaisille sekä lukioikäisille.

Oppimateriaalin teemoja: elokuvalavastus,
historiallinen elokuva.

SYNOPSIS: Elokuva Robin Hood kertoo useiden sukupolvien tuntemasta legendaarisesta hahmosta. Robin Hoodin sankarimyytti on kestänyt aikaa inspiroiden jatkuvasti niitä jotka samaistuvat hänen aatteisiinsa sekä seikkailuhenkeensä. 1200-luvun Englannissa Robin ja hänen lainsuojattomista koostuva joukkonsa kohtaavat korruptiota paikallisessa kylässä ja johtavat kruunua hallitsijaa vastaan suunnattua kansannousua joka tulee muuttamaan maailmanvallan tasapainon. Ja pitipä Robinia varkaana tai sankarina, vaatimattomista oloista tulevasta miehestä tuli kansansa vapauden ikiaikainen symboli.

Robin Hood (Oscar-voittaja Russell Crowe) kuvaa ammattijousiampujaa jota aiemmin kiinnosti vain itsesuojelu Kuningas Rikhardin ranskalaisia vastaan taistelleessa armeijassa. Rikhardin kuoltua Robin matkustaa Nottinghamiin, despoottisheriffin korruptiosta ja lamaannuttavasta verotuksesta kärsivään kaupunkiin. Siellä hän ihastuu eloisaan leskeen, Lady Marioniin (Oscar-voittaja Cate Blanchett), naiseen joka suhtautuu skeptisesti metsästä tulleen ristiretkeilijän henkilöllisyyteen ja motivaatioon. Toivoen saavansa Marionin omakseen ja pelastavansa kylän, Robin kokoaa jengin jonka vaaralliset palkkasoturitaidot voittaa vain heidän elämännälkänsä. Yhdessä Robin miehineen alkaa vaania mässäilevää yläluokkaa ja korjata sheriffin valtakauden vääryyksiä.

Vuosikymmenten sodat olivat heikentäneet Englannin ja uuden kuninkaan tehoton hallitseminen oli tehnyt maan haavoittuvaksi uhkille sekä läheltä että kaukaa. Robin ja hänen miehensä vastaavat kansan huutoon lähtiessään kohti aina vain suurempia seikkailuja. Tämä sankareista epätodennäköisin lähtee kumppaneineen estämään maataan joutumasta veriseen sisällissotaan ja palauttamaan Englannin vielä kerran loistoonsa.

Oppimateriaalin on laatinut FM (taidehistoria) Maija Iltanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Robin Hood

Kuningas Rikhardin kuoltua hänen riveissään palvellut Robin matkustaa korruptoituneen despoottisheriffin valtaamaan ja verottamaan Nottinghamiin.

Toivoen voittavansa rakastamansa Lady Marionin puolelleen ja pelastavansa kylän, Robin vaarallisine joukkoineen alkaa ryöstää yläluokkaa korjatakseen sheriffin aiheuttamat vääryydet. Englanti on kuitenkin niin heikko vuosikymmenten sodasta ja alttiina sen sisältä ja kauempaa tuleville uhille, että Robin miehineen kutsutaan apuun suojelemaan maataan joutumasta veriseen sisällissotaan ja palauttamaan Englanti suuruuteensa.

Alkuperäinen nimi:
Robin Hood
Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
142 min.
Levittäjä:
Finnkino
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Ridley Scott
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Vanessa Redgrave, William Hurt, Mark Addy, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Max von Sydow
Nimi ruotsiksi:
Robin Hood