keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU


a) Robin Hood -elokuva perustuu legendaan, joka on ollut osa Englannin suullista perimätietoa ja kirjallisuutta vuosisatojen ajan. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että Robin Hood olisi tietty historiallinen henkilö. On arveltu, että Robehod olisi ollut yleinen lainsuojattomalle annettu sukunimi tai että varkaat olisivat käyttäneet ”Robin Hood”-salanimeä. Lue lisää Robin Hoodin tarinasta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Robin_Hood


b) Elokuvan tapahtuma-aika ulottuu kuningas Richardin kuolemasta 1199 Magna Cartan allekirjoittamiseen 1215. Tutustu keskiaikaisen Englannin historiaan. Keitä olivat kuningas Rikhard Leijonamieli, Eleonoora Akvitanialainen ja Juhana Maaton? Mikä oli Magna Carta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rikhard_I_Leijonamieli
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eleonoora_Akvitanialainen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juhana_Maaton     
http://fi.wikipedia.org/wiki/Magna_Carta

c) Robin Hoodin hahmo on seikkaillut yli 30 elokuva- ja televisiotuotannossa. Varhaisimpiin kuuluu romaaniin Ivanhoe (Sir Walter Scott, 1819) perustuva filmatisointi vuodelta 1913.Sankarin roolissa ovat olleet useat tunnetut näyttelijät Errol Flynnistä (Robin Hoodin seikkailut) Sean Conneryyn (Robin ja Marian, 1976) ja Kevin Costneriin (Robin Hood – varkaiden ruhtinas, 1991). Toisenlaisen tulkinnan teki Mel Brooks komediallaan Robin Hoodsankarit sukkahousuissa (1993). Robin ja hänen iloiset veikkonsa esiintyvät myös Shrek-animaatiossa (2001). Mitä Robin Hood -kirjoja, -elokuvia tai -TV-sarjoja muistat? Tutustu muihin Robin Hood -tulkintoihin. Elokuvan nähtyäsi vertaile niitä Ridley Scottin näkemykseen. 

d) Tutki Googlen kuvahakua käyttäen keskiaikaista taidetta ja arkkitehtuuria. Etsi kuvia maalauksista sekä kirkoista ja linnoista. Elokuvan tapahtumapaikkoina ovat mm. Châlusin linna (Château de Châlus-Chabrol) ja London Tower.

e) Missä elokuvissa on mielestäsi ollut erityisen hieno lavastus? Miksi?