Ympäristöoppi
Ympäristöoppi T1, T3, T6, T12
1. Luonnon monimuotoisuus
Yksi elokuvan teemoista on viime aikoina paljon pinnalla ollut pörriäiskato. Mainiota materiaalia luonnon monimuotoisuudesta keskustelemiseen löytyy Vihreän lipun sivuilta. Monipuolinen materiaali liitteineen tukee toiveikkuutta. Oppaita on vähän nuoremmille ja vanhemmille koululaisille.
Vinkkejä lapsen kanssa ilmastonmuutoksesta keskustelemiseen löytyy täältä Ylen artikkelista.
Kirjasampo on listannut lasten- ja nuortenkirjoja, joissa käsitellään ilmastonmuutosta.
2. Pörriäiset
Mehiläisistä löytyy paljon tietoa ja tehtäviä Ei pelkkää hunajaa -elokuvan materiaalista Koulukinon sivuilta.
Ylen Pelasta pörriäinen-sivustolta löytyy tietoa, videoita ja visa pörriäisistä.
Hauska aktiviteetti on myös hyönteishotellin rakentaminen!
3. WWF ja luontokadon pysäyttäminen
Elokuvan alussa vilahtaa WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön logo. WWF:n verkkosivuja voi lukea isompien oppilaiden kanssa ja keskittyä siihen, millaisin teoin luontokato voidaan pysäyttää. Lyhyesti WWF:n toiminnasta voi lukea myös heidän omalta Supermarsu-sivultaan.
4. Luontovideokilpailu
Elokuvassa oppilaat osallistuvat luontovideokilpailuun, jonka Emilia ja Simo voittavat omalla mehiläisvideollaan. Tehkää tekin omia luontovideoita! Voitte pysyä faktoissa, mutta olisi kiinnostavaa kuulla, mitä muutkin eläimet kuin mehiläiset puhuvat luontovideolla. Miten haastattelisitte esim. harmaahyljettä, simpanssia tai haukea?
Jos videon toteuttaminen on vaikeaa, tehtävän voi tehdä myös näytelmänä tai kirjoitustehtävänä.
Luontovideokilpailun ympärille voi rakentaa myös kokonaisen ilmiöjakson, joka alkaa elokuvan katsomisella ja päättyy videokilpailun voittogaalaan.
Vinkki! Hyviä ohjeita oman dokumenttielokuvan tekemiseen löydät mm. Kaikki kuvaa -sivustolta sekä Valveen elokuvakoulun Meidän dokkari -menetelmäoppaasta.