keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Mikä oli mielestänne elokuvan hauskin, jännittävin tai pelottavin kohta? Piirtäkää kohtauksista kuvia. Yrittäkää saada kuviin piirrettyä mukaan se tunnetila, jonka perusteella olette kuvattavan kohdan valinneet, esim. hahmojen ilmeiden, värien, valojen ja varjojen avulla.

b. Mitä eri tunnetiloja Toy Story3 -elokuvaan liittyy? Mikä elokuvassa on mielestänne hauskaa, jännittävää, surullista, ahdistavaa, pelottavaa, koskettavaa.

Keskustelkaa seuraavista elokuvan kohtauksista:

  • Mitä pohtivat Woody ja Buzz lelulaatikossa, Andyn pakatessa huoneensa tavaroita?Lapsuuden loppu, aikuistuminen, leikistä luopuminen, luopumisen haikeus, tunnesiteet
  • Elokuvan lopussa lelut valmistautuvat yhdessä kuolemaan.
  • Kohtauksesta, jossa vauvanukelle paljastuu sen menneisyys.

c. Elokuvan nallen, vauvanuken ja klovnin kohtalo on tosielämässäkin tuttu tarina lempilelun katoamisesta. Onko teiltä koskaan kadonnut jokin tärkeä lelu tai nalle? Mitä tapahtui? Löytyikö sitä koskaan? Keskustelkaa, voiko uusi lelu korvata vanhan tai rakkaan, vaikka se olisi samanlainen?

Laatikaa kadonneesta lelusta ilmoitus tuntomerkkeineen.

Tässä esim. keskustelupalstalta vuodelta -05: “Weetin (4v.) rakkain lelu, pieni Pupu on kadonnut. Pupu katosi maanantaina 23.5. klo 8:30-8:40 välisenä aikana, todennäköisesti välillä Liiketie 31 – Impivaaran päiväkoti. Kadonneen Pupun tuntomerkit: n.20 cm pitkä (korvien kanssa 27cm) -väri harmahtava (ollut joskus valkoinen) -pehmeä -täytetty luultavasti pienillä herneillä. -Pupu on myös varsin ihmisrakas ja kesy. Mikäli olet nähnyt Pupua ole ystävällinen ja ota yhteyttä. Luvassa Weetin päivän ja yöunien pelastamisen sekä hyvän mielen lisäksi palkkio.”

d. Itkettääkö teitä elokuvissa? Millaiset kohtaukset tavallisesti itkettävät? Muistelkaa eri elokuvien liikuttavia kohtauksia. Itkettääkö aikuisia elokuvissa samalla tavoin kuin lapsia? Onko asiasta helppo puhua? Kirjoittakaa surullisesta tai muuten vain liikuttavista elokuvakohtauksista pieniä kuvauksia.

e. Millainen on Tuhti-karhun tarina?

Millaisia surullisia ja pelottavia tapahtumia elokuvassa on? Missä elokuvan kohtauksissa tulee esille esim. hylätyksi tuleminen tai pelko? Miksi joistakin leluista, kuten Tuhti Karhunhali, on tullut ilkeitä toisilleen?Niitä oli ennen kohdeltu huonosti tai ne oli hylätty.