keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan hahmot, kasvutarina ja kaverisuhteet

Vinski ja näkymättömyyspulveri / Snapper Films Oy
 1. Mitä elokuvassa kerrotaan Vinskistä? Millainen hänen perheensä on? Millaisessa kodissa hän asuu? Onko hänellä ystäviä?

 2. Kasvutarina
  Kasvutarina-määritelmää käytetään, kun puhutaan elokuvien ja romaanien hahmojen kasvusta ja kehityksestä tarinan aikana.
  “Alussa Vinski on yksinäinen, tunnustusta tavoitteleva poika, joka oppii, että maine ja kunnia eivät ole niin tärkeitä, vaan hyvä teko on se tärkein juttu. Vinski on hieman pikkuvanha. Pojan tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin parempi maailma”, kertoo elokuvassa Vinskiä näyttelevä Kuura Rossi haastattelussa. Lähde: Yle.fi 21.12.2021 Pia Parkkinen
  – Millainen kasvutarina Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvassa nähdään? Miten Vinski muuttuu elokuvan aikana? Muuttuivatko muut elokuvan henkilöt?

 3. Ketä muita henkilöhahmoja elokuvassa on? Kuka on Vinski ja näkömättömyyspulveri -elokuvassa suosikkihahmonne? Onko elokuvassa joku henkilö, josta ette pidä? Ketä elokuvan hahmoista olisi hauskinta esittää? Perustelkaa mielipiteenne.
 4. Kiusaaminen ja kaverisuhteet
  Minkälaisia ikäviä asioita Vinskille tapahtuu elokuvan alussa? Pohtikaa mm. yksinäisyyttä ja kiusaamista. Miten Vinskiä kiusataan elokuvassa? Millaisia myönteisiä ystävyyssuhteita elokuvassa oli? Ketkä olivat Vinskin kavereita?

  Vinkki! Kiusaamista ja kaverisuhteita voi myös käsitellä seuraavan aineiston avulla:
  Mieli ry:n alakoululaisille suunnattu Jotain rajaa! -opetusaineisto perustuu kaverisuhteita ja koulukiusaamista käsittelevään YLE TV 2:n Galaxista tuttuun 10-osaiseen tv-sarjaan. Sarjassa esitetään tarinoita, joiden aiheina ovat mm. ystävyys, yksin jääminen, toisten hyväksyminen, erilaisuuden kunnioittaminen, myönteisen palautteen antaminen ja kannustaminen sekä kiusaamiseen puuttuminen