keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Oppimateriaalin teemoja: elokuvan äänimaailma, kaverisuhteet ja kiusaaminen, elokuvan henkilöt, supersankarit, elokuva-arvostelu ja synopsis, erikoistehosteet ja visuaaliset tehosteet.

Oppimateriaali on suunnattu 1.-5. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Elokuvasta on saatavilla myös ruotsiksi dubattu versio, joten se sopii myös sekä ruotsinkielisiin kouluihin että ruotsin opetukseen. Lisäksi elokuvaan on tehty sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen kuvailutulkkaus.
Lisätietoa elokuvien kuvailutulkkauksesta elokuvan Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia oppimateriaalista.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Tilattavissa elokuvateatteriin

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954).

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Vinski ja näkymättömyyspulveri on ensimmäinen kotimainen koko perheen elokuva, josta tulee levitykseen myös ruotsiksi dubattu versio. Elokuvasta tehdään myös suomen- ja ruotsinkieliset kuvailutulkatut versiot. (Lähde: Nelonen Media)

Julkaisuvuosi:
2021
Pituus:
80 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Snapper Films
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Juha Wuolijoki
Käsikirjoitus:
Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola, Juha Wuolijoki
Näyttelijät:
Vinski - Kuura Rossi Apteekkari - Martti Suosalo Krista - Pirjo Heikkilä Antero - Mikko Leppilampi Roosa - Fiona Iyare TV-toimittaja - Sampo Sarkola Pappi - Minka Kuustonen Juuso - Ohto Heiskanen Rosvot - Antti Tuomas Heikkinen ja Joel Hirvonen Poliisi - Hannu-Pekka Björkman Opettaja - Chike Ohanwe Farmaseutti - Hannamaija Nikander Hoitaja - Cécile Orblin