keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: elämänkaari, episodielokuva, synopsis, stereotypiat, tyylilajit

SYNOPSIS  ”Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta. Kaikkine inhimillisine piirteineen heitä ajaa sama tarve tulla rakastetuksi, nähdyksi ja kosketetuksi. Ihmiset eivät aina kohtaa ja he satuttavat toisiaan, mutta taustalla pilkahtaa toivo.” (http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=1176)

Ohjaaja Aku Louhimies: Aku Louhimies on ohjannut seitsemän kokoillan elokuvaa Levottomat (2000), Kuutamolla (2002), Paha maa (2005), Riisuttu mies (2006), Valkoinen kaupunki (2006), Käsky (2008) ja Vuosaari (2011). Elokuvien lisäksi hänet tunnetaan mm. Nelosella vuonna 2003 esitetystä Irtiottoja -televisiosarjasta.

Lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin suunnitellut tehtävät ovat pääsääntöisesti pohdiskelevia tai keskustelun avaajia, mutta niitä voidaan toteuttaa myös esimerkiksi kirjallisesti tai kuvallisesti, ryhmätöinä, pareina tai yksilöinä. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös draamamenetelmiä tai kuvata omia elokuvia/kohtauksia elokuvan ja teemojen innoittamana. Tehtäviä voidaan toteuttaa tarkastelemassla koko elokuvaa tai jaottelemalla elokuva episodeihin.

Oppimateriaalin on laatinut  tuottaja, mediakasvattaja Christa Prusskij.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Vuosaari

Saran ja Laurin yhtälössä on virhe, täydelliseksi tarkoitettu elämä on kriisissä. Milla luulee löytäneensä tukijan ja tien tähtiin, mutta totuus on toisenlainen. Pertti yrittää pitää huolta omasta ja lapsensa kunnosta, mutta saa aikaan katastrofin. Waltterin
kiusaajat ajavat hänet äärimmäiseen tilanteeseen. Aleksin äiti ei ymmärrä lemmikkikoiran merkitystä pojalleen. Amerikkalainen Robert saa kokea suomalaisen talven ja Marika joutuu kohtaamaan pelkonsa yksin pienen tytön kanssa. Kaikki elokuvan henkilöt ovat epätäydellisiä, heikkoja ja eksyksissä, mutta heitä kaikkia ajaa sama tarve tulla rakastetuksi, nähdyksi ja kosketetuksi.
Ihmiset eivät kohtaa ja satuttavat toisiaan, mutta taustalla elää toivo.

Alkuperäinen nimi:
Vuosaari
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
122 min.
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Aku Louhimies
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Mikko Kouki, Antti Luusuaniemi, Amanda Pilke, Laura Birn, Asli Bayram, Pekka Strang, Matleena Kuusniemi
Nimi ruotsiksi:
Vuosaari