keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Vuosaaren rakenne ja tyylilaji

1. Vuosaari-elokuvaa voidaan kutsua episodimuotoiseksi elokuvaksi. Mitä se tarkoittaa ja miten se elokuvassa ilmenee?
Mitkä ovat elokuvan eri episodit? Kuvaile niitä muutamalla lauseella tai kirjoita niistä lyhyet kuvaukset. Tiivistä kunkin episodin juoni, teema ja keskeiset henkilöt.
Mitkä ovat henkilöiden motiivit (halut, toiveet, ajatukset)? Mikä vie juonta eteenpäin? Etenikö juoni loogisesti? Oliko juoni uskottava? Miksi tai miksi ei?
Miten kirjoittaisit uudelleen episodien loppukohtaukset? Olisiko niille muita vaihtoehtoja? Kirjoita, kuvaile, keskustele ryhmissä mahdollisista vaihtoehdoista.

2. Elokuva voi kuulua samanaikaisesti useampaan eri tyylisuuntaan. Tiukkoja rajoja on välillä vaikea vetää. Draamagenreen kuuluu niin iloisia kuin surullisiakin aiheita, komediaa, tragediaa tai vaikkapa kauhua. Keskeisenä voidaan pitää sitä, että draama on ihmisten välistä toimintaa ja kommunikointia. On olemassa jokin tilanne, johon pyritään saamaan ratkaisu. Draama on siis toimintaa, joka vie juonta eteenpäin. Katso George Poltin esimerkkejä draamallisista tilanteista ja Vladimir Proppin juonirakenteista.

Kysymyksiä: Mihin elokuvagenreen Vuosaari-elokuva kuuluu?
Draamaelokuva, rakkauselokuva: miten määrittelet nämä?
Onko Vuosaari-elokuva tragedia? Miten määritellään tragedia eli murhenäytelmä? Pitääkö tragedian itkettää tai koskettaa? Voiko siinä olla komediallisia elementtejä mukana?
Mikä on se toiminta, mikä vie kussakin episodissa juonta eteenpäin?