keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Minkälainen on ihmisen elämänkaari? Minkälainen sen odotetaan olevan? Minkälaisia elämänkaaria elokuvassa nähtiin? Mitkä asiat vaikuttavat ihmisen elämänkaareen? Mitkä asiat vaikuttivat elokuvan henkilöiden elämään? Keskustelkaa vaikuttavista tekijöistä. (Esimerkiksi biologiset tekijät, persoonallisuus, psykologiset ominaisuudet, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset tekijät – lait, säädökset, normit, roolit, odotukset, kulttuuri, tavat, velvollisuudet – omat valinnat, aikaisemmat kokemukset, yksilön elämäntilanne – yhteiskunnalliset ja henkilökohtaiset olosuhteet – fyysinen ja sosiaalinen ympäristö, motivaatio.)

Tehtävä:
a) Valitse yksi episodi, henkilö ja kirjoita hänen elämänkaarensa. Kuinka paljon omaan kohtaloonsa voi itse vaikuttaa? Miten elokuvan henkilöt olisivat voineet toimia tosin?
b) Minkälainen on sinun elämänkaaresi? Minkälaiseen haluaisit sen olevan? Kirjaa tärkeimmät tapahtumat ja unelmat elämässäsi.

Tehtävä voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla esim. keskustelemalla, kirjoittamalla, piirtämällä jana, johon sijoitetaan oman elämän tärkeitä tapahtumia, draamallisesti, kehoaan apuna käyttäen, tekemällä pieni episodi-muotoinen video aiheesta tai oma digitarina (digitale). Ohjeita digitarinan tekoon löydät Metropolian sivuilta ja YouTubesta.