keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Oppimateriaalin teemoja: Draaman kaari, suuttuminen, riitely ja sovinto, sanonnat, kanataide, kanojen hoitaminen ja kouluttaminen, lemmikkieläimet

Materiaali on suunnattu esiopetukseen ja alakoulun 1.-3. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2024. Linkit on tarkistettu 26.2.2024.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Tilattavissa elokuvateatteriin

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas koko perheen elokuva ystävyydestä ja kanoista.

Heinähattu aloittaa kesäloman sulkapalloleirillä, jossa seikkailee myös karkuteillä oleva Cynthia-kana. Vilttitossu taas saa uuden ystävän, Anitan, joka kaikkien yllätykseksi onkin kana. Konstaapeli Isonavan ja Rillirouskun johdolla alkaa suuri kanajahti, johon osallistuvat niin Kattilakosket kuin Alibullenin neiditkin, eikä kommelluksilta ja väärinkäsityksiltä vältytä tälläkään kertaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on komediallinen seikkailu, joka käsittelee ystävyyttä, rohkeutta ja anteeksiantoa hulvattomien ja rakastettujen hahmojensa avustuksella. Elokuvassa opitaan myös hieman kanojen sielunelämästä.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan 2019 julkaistuun viimeisimpään Heinähattu ja Vilttitossu -romaaniin. (Lähde: SF Studios)

Julkaisuvuosi:
2024
Pituus:
77 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Reetta Aalto
Käsikirjoitus:
Sinikka ja Tiina Nopola, Emma Nopola, Lenka Hellstedt
Näyttelijät:
Eedla Höglund – Heinähattu Klaara Höglund – Vilttitossu Hanna Kattilakoski – Niina Lahtinen Matti Kattilakoski – Joonas Nordman Isonapa – Janne Kataja Rillirousku – Lari Halme Halise Alibullen – Krisse Salminen Helga Alibullen – Pirjo Heikkilä Leila Penttilä – Kaisa Hela Joonas Puntti – Ernest Lawson Janina - Ella Rönkkö