keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Heinähattu, Vilttitossu ja kana (2024). Yellow Film & TV.

a) Heinähattu lähtee sulkapalloleirille. Vilttitossu haluaa myös leirille, eikä halua jäädä kotiin ilman kaveria. Kun Heinähattu saatellaan leiribussille, Vilttitossu saa kunnon kiukkukohtauksen, kun ei pääse mukaan. Kiukku hiipuu lopulta murjotukseksi. Vilttitossu haluaa olla yksin omassa huoneessaan, eikä halua edes mitään syömistä.

  • Muistatteko, milloin te olette suuttuneet yhtä paljon kuin Vilttitossu? Millaisista asioista pikkusisaruksenne ovat raivonneet, kiukutelleet ja itkeneet tai miksi itse suutuitte pienempänä?
  • Miten teitä yritetään lepytellä, jos teitä oikein harmittaa? Keksikää yhdessä asioita, jotka mielestänne olisivat hyviä keinoja saamaan toiselle hyvä mieli.

b) Isä ja äiti yrittävät lepytellä Vilttitossua kotikonsteilla, mutta Vilttitossu on lahjomaton.

Vihdoin he keksivät, mikä lepyttää Vilttitossun; Alibullenin neitien, Helgan ja Halisen, herkut: heidän pistaasi-mansikka-vaahtotäytteinen marenkiunelmansa tai jäätelö-marenki-suklaakakkunsa kinuskikastikkeella tai vaniljakastikkeella kera pienen vaaleanpunaisen aurinkovarjon.

  • Suunnitelkaa oma toiveherkkunne. Voitte myös kirjoittaa kaikkien ohjeet muistiin, lisätä niiden yhteyteen piirroksia ja koota niistä pienen herkkuvihkon.

Riita ja sopiminen

Heinähatulla on ollut hauskaa leirillä. Hän on oppinut pelaamaan sulkapalloa ja hänellä on ollut mukavaa kavereiden kanssa, mutta hänellä tulee kuitenkin ikävä Vilttitossua. Palattuaan kotiin hän saa huomata, ettei Vilttitossu näytä lainkaan kaivanneen häntä, vaan on uuden ystävänsä pauloissa. Onkohan Anita Vilttitossun mielestä hauskempi leikkikaveri kuin Heinähattu?

Heinähattu on harmissaan ja vähän mustasukkainenkin. Heinähatun harmistusta lisää vielä se, että Anita on nukkunut hänen sängyssään ja on jopa muninut sinne. Leikkimökin ovessakin lukee, että Anita. Kun Anita sitten karkaa leikkimökistä ja katoaa, alkaa suuri etsintäoperaatio, jonka aikana Heinähattu haluaa vähän järkyttää Vilttitossua pelottelemalla ketulla.

  • Keskustelkaa yhdessä, millaisista asioista teillä tulee riitaa tai kinaa kavereiden kanssa? Entä sisarusten kanssa? Tuntuuko teistä, että on helppoa sopia riidat? Millaisten riitojen sopimiseen tarvitaan aikuisten apua? Miksi anteeksipyytäminen on joskus vaikeaa?

Heinähattua ja Vilttitossua näyttelevät tytöt ovat oikeassa elämässäkin sisaruksia. He kertovat haastattelussa, että he eivät riitele kuin kahdesta kolmeen kertaa päivässä. Mutta ne riidat ovat sellaisia pikkuriitoja; jos toinen on vaikka piilottanut jotain ja toinen sitten ilmoittaa, ettei puhu sille toiselle enää ikinä. Mutta sitten ne riidat sovitaan viiden minuutin päästä. (Lähde: Etelä-Suomen Sanomat/ Ville Waali)

  • Saavatko Heinähattu ja Vilttitossu elokuvassa sovittua välinsä?