keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Heinähattu, Vilttitossu ja kana (2024). Yellow Film & TV.

Muistelkaa Heinähatun sulkapalloleiriä. Onko Heinähatun leirillä hattuvaras? Mistä Cynthia ilmestyi Heinähatun sulkapalloleirille? Millaisia yllätyksiä se tekee leirillä?

Vilttitossu saa yksinäiset kesälomapäivänsä kulumaan sukkelaan, kun hän hoitaa kanaa ja leikkii sen kanssa. Hän opettaa Anitalle kirjaimia ja muita temppuja. Kerran Vilttitossu jättää Anitan leikkimökkiin yksin ja Anita saa mökissä aikaan kamalan sotkun. Vilttitossun hermostuu Anitalle. Hänen mielestään Anita on ilkeä ja epäsiisti eikä siivoa jälkiään. Isä selittää, että Anita ei sotkenut tahallaan leikkimökkiä eikä kana ei tiedä, mikä on lelu.

  • Mitä Vilttitossun isä tarkoittaa, kun hän sanoo, että eläin elää eri todellisuudessa kuin ihminen?
  • Onko teillä kokemuksia kanoista ja niiden hoitamisesta?

Eläintenkouluttaja Tuire Kaimio valitsi elokuvaan sopivat kanat. Elokuvan rooleissa vuorottelee 11 kanaa. Kaimio kertoo, että kanan kouluttaminen ei ole vaikeaa, mutta kanojen hyvinvoinnin varmistaminen kuvausten aikana on paljon työläämpää. Jonkun täytyy koko ajan olla huolehtimassa eläimistä ja varmistaa, että kaikki on hyvin.

Eläimet saavat totutella kouluttajansa kanssa rauhassa kuvausten tilanteisiin. Rennot ja luottavaiset eläimet ovat parhaita näyttelijöitä. Hyvin järjestetyissä kuvauksissa eläin viihtyy, koska se ratkoo tehtäviä, joista se saa palkinnon. Varsinainen tehtävien opettaminen tapahtuu oikeaa käyttäytymistä vahvistamalla palkintojen, esimerkiksi ruuan avulla.

Eläimet voivat rauhassa kokeilla ja oppia yrityksistään. Kaimion mukaan tärkeintä on muistaa, että eläin oppii onnistumisista, eli kannattaa aloittaa helpoista tehtävistä. (Lähde: HS/Tuomo Yrttiaho)

Vinkki! Lisätietoa kanoista kannattaa etsiä Suomen eläinsuojelu SEY:n sivulta, joilla on paljon tietoa kanojen elämästä. Sivuilla on myös kana-aiheisia tehtäviä.