keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Lumikuningatar (2015)

Genre: fantasia, seikkailu

Synopsis:
Olipa kerran kaksi lasta, parhaat ystävykset, Gerda ja Kai, jotka asuivat pienessä kaupungissa. He leikkivät onnellisena yhdessä toisten lasten kanssa  ja vaalivat kauniita punaisia ruusujaan, jotka kukkivat hehkuvan punaisina talvellakin pienessä lämpimässä vajassa.

Isoäiti kertoo lapsille kaikille tuttua legendaa kauniista, mutta tunteettomasta Lumikuningattaresta, joka hallitsee talvea ja lumihiutaleita ja kylvää ympärilleen vain hyytävää kylmyyttä. Lapset pitävät tarinaa pelkkänä satuna, ja Kai jopa naureskelee ja uhmaa ääneen lumen ja jään valtiatarta.

Legenda muuttuu kuitenkin pian totiseksi todeksi, kun Lumikuningatar, Gerdan ja Kain välisestä ihastuksesta ja lämmöstä kateellisena, päättää ottaa Kain omakseen.

Legendassa Lumikuningattarella on paholaisen peili, joka näyttää kaiken vääristyneenä. Särkyneen peilin sirpaleet leviävät ympäri maailmaa ja joutuessaan ihmisten silmiin ja sydämiin, alkaa kaikki näyttää rumalta ja pahalta. Kun Kaikin saa silmäänsä tällaisen jäisen sirun, hänen luonteensa muuttuu ja hän alkaa käyttäytyä ilkeästi ja epäkohteliaasti. Hän ei enää huomaa ympärillään lämpöä eikä hyvyyttä, vain talvisten lumihiutaleiden huurteinen kauneus saa hänet ihastumaan.

Eräänä päivänä Kaj on leikkimässä talvisella torilla. Hän sitoo oman kelkkansa kauniin valkeaksi maalattuun rekeen, joka kiitää pois sakeassa lumipyryssä. Reen ajaja on pitkä, hoikka ja hohtavan valkoinen lumikuningatar. Hän suutelee Kaita jäätävällä suudelmallaan kahdesti. Ensimmäinen suudelma puuduttaa kylmältä ja saa unohtamaan kaiken hyvän. Kai ei saa kolmatta kertaa, koska se tappaisi hänet.

Kun Kai on kadonnut, hänen kelkkansa löytyy läheisen joen rannalta, niin kaikki uskovat hänen hukkuneen jokeen. Gerda kuitenkin kieltäytyy uskomasta, että Kaj olisi kuollut ja päättää kevään tullen lähteä etsimään ystäväänsä. Pelastusretkellään Gerda kohtaa mitä ihmeellisempiä henkilöitä.

Onnistuuko nuoren Gerdan pelastaa Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi?

Oppimateriaalin teemoja: Ystävyys, tunteet, talviset maisemat, dubbaus, elokuva-arvostelu, kuvakoot ja kuvakäsikirjoitus, onnellinen loppu

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3.-4. –luokkalaisille

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 11.1.2016

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lumikuningatar (2015)

Tilattavissa elokuvateatteriin

Perustuu rakastettuun H.C. Andersenin satuun.

Alkuperäinen nimi:
Die Schneekönigin
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
91 min.
Levittäjä:
VLMedia
Tuotantomaa(t):
Suomi / Saksa
Ohjaus:
Karola Hattop
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Pääosissa: Flora Thiemann/ Gerda, Kristo Ferkic/Kai, Linda Zilliacus/ Lumikuningatar, Annekathrin Bürger/ isoäiti, Annette Frier/ Flora, Liisi Tandefelt/ Mummo & Saamelaisnainen Suomenkielisissä äänirooleissa: Iida Hakala/ Gerda, Aukusti Annala/ Kai, Linda Zilliacus/ Lumikuningatar, Majka Nurminen/ Flora, Liisi Tandefelt/ Mummo, Annastiina Gylling/ Prinsessa, Ville Kiljunen/ Karl, Anna Kulmala/ Ryövärimuori, Saana Kantola/ Ryövärityttö, Samu Wuori/ Ryöväri, Pasi Hakkio/ Partaryöväri, Jussi Jokinen/ Pikkuryöväri, Jape Kantola/ Vankkuriryöväri, Liisi Tandefelt/ Saamelaisnainen, Nuutti Lukkari/ Kurt, Tuomas Vihavainen/ Franz.