keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. a) Osa Lumikuningatar-elokuvasta kuvattiin Saksassa. Talviset kohtaukset kuvattiin Rovaniemellä lumilinnassa, Arctic Snow-hotellissa, joka lavastettiin Lumikuningatteren linnaksi. Ulkokohtaukset kuvattiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa puuttomassa maisemassa. Katsokaa muistin virkistykseksi Lumikuningatar-elokuvan traileri. Millaisia ovat elokuvan maisemat?

b) Talvella luonto kuolee väliaikaisesti. Lumi peittää ja pyöristää maiseman muodot ja tekee aiemmin tutun maailman erilaiseksi. Pohjoisessa on pitkä pimeän aika, mutta välillä kuu ja revontulet värjäävät maisemaa. On kylmää, mutta kaunista. Maalatkaa ja piirtäkää talvisia maisemia. Miettikää yhdessä, millainen on talvinen maisema. Millaisia värejä käyttäisitte kuvamaan talvista taivasta, lunta ja jäätä. Taide- ja satukirjoista sekä internetistä voi myös etsiä talvisia maalauksia inspiraation lähteeksi.

Lumikuningatar ja hänen linnansa

1. a) Kuvailkaa, millaiselta Lumikuningattaren linna näyttää? Tehkää taululle luettelo sanoista, joilla linnaa voisi kuvata.

b) Maalatkaa Lumikuningattaren linna.

c) Tai rakentakaa sokeripaloista tai jääpaloista pieniä jäälinnoja tai muita lumirakennelmia. Ks. ohjeita

2. Lumikuningatar kutsuu linnaansa ikuisuudeksi ja ratsastaa kelkallaan lumeen kahdeksikon muotoista rataa, äärettömyyden symbolia. Hän on ikuisesti jään ja lumen haltija, mutta tavallaan myös kylmyyden vanki. Keskustelkaa, miksi Lumikuningatar haluaa Kain valtaansa? Miten hän saa Kain lähtemään mukaansa? Mitä lämpimälle tapahtuu, jos se joutuu Lumikuningattaren jäätävään kylmyyteen? Kuinka Lumikuningattaren käy, jos hän joutuu lämpöön? Mitä elokuvassa kerrotaan Lumikuningattaren ruusuista?

3. a) Miltä Lumikuningatar näyttää? Verratkaa häntä satukirjojen kuvitusten Lumikuningattariin. Millaisia eroavaisuuksia huomaatte elokuvan värikkään kukkapuutarhan naisen, Floran ja Lumikuningattaren välillä?

b) Maalatkaa isoja muotokuvia Lumikuningattaresta vahaliiduilla ja peiteväreillä. Maalatkaa kuvia myös muista elokuvan henkilöistä. Suunnitelkaa Floralle kukkainen kasvipuku. Miltä näyttää metsärosvon karvainen naama?