keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuva-arvostelu ja elokuvan teemat

Arvostelkaa elokuva

1. Lukekaa esimerkiksi lehdistä tai etsikää internetistä erilaisia elokuva-arvosteluita. Jakaantukaa kahden-kolmen hengen ryhmiin ja jakakaa kullekin ryhmälle 1-2 erilaista elokuvan arvostelua. Ryhmien tehtävänä on kirjata ylös, millaisia asioita niissä on elokuvista arvioitu?

2. Kirjoittakaa oma arvionne Lumikuningatar-elokuvasta. Kirjoittakaa esimerkiksi seuraavista asioista ja perustelkaa mielipiteenne: Mitä pidätte maisemista? Mitä pidätte puvuista? Miten dubbaus oli onnistunut? Kertokaa  kohtauksesta, josta ette pidä ja miksi? Kertokaa kohtauksesta, josta pidätte ja miksi? Mitä haluaisitte muuttaa elokuvassa? Montako tähteä (1-5) antaisitte elokuvalle? Kenelle suosittelisitte elokuvaa?

Ystävyys ja elokuvan tapahtumia

1. Miten määrittelisitte ystävyyden? Millainen on hyvä ystävä? Millainen ystävä ei ole? Mikä on parasta ystävyydessä? Miten saa uusia ystäviä? Mitä te teette ystävien kanssa? Mitä elokuvan lapset tekevät yhdessä? 

2. Hyvä ystävä – leikki
Istukaa piirissä. Leikin aloittaja antaa jonkin pienen esineen vieressään istuvalle leikkijälle ja kertoo jonkin hyvän asian hänestä, esim. miksi kyseinen henkilö on hyvä ystävä. Hän puolestaan antaa esineen seuraavalle ja kertoo hänestä hyvän ystävän ominaisuuden. Kirjataan koko ryhmän hyvät ominaisuudet listaan, ja tarkastellaan niitä yhdessä. Kuinka paljon yhteistä hyvää ryhmässä on? Pohtikaa yhdessä, puuttuuko ryhmältä vielä jokin mielestänne tärkeä ominaisuus? 

3. Ystävät auttavat. Narniassa lapset kukistavat Valkean Velhon, Tuu-tikki ja Muumipeikko onnistuvat sulattamaan Jäärouvan jähmettämän Myyn. Miten Lumikuningatar elokuvassa kuvataan ystävyyttä.?

4. Kai on Gerdan paras ystävä ja ensirakkaus. Miten Kai muuttuu, kun hän saa Lumikuningattaren puhaltaman sirun silmäänsä? Miksi Gerda lähtee etsimään Kaita? Keitä Gerda kohtaa matkallaan? Ketkä auttavat häntä löytämään perille? Millaisia hankaluuksia Gerdalle sattuu matkalla?