keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Maija Mehiläinen

Synopsis:
Pieni Maija Mehiläinen kuoriutuu kotelostaan ja alkaa ihmetellä ison kotipesänsä jatkuvaa hyörinää. Tämä utelias ja puuhakas mehiläinen ei oikein tunnu sopeutuvan pesän elämään. Hän tuntee itsensä erilaiseksi ja ulkopuoliseksi eikä häntä pelota uhmata pesän ohjeita ja sääntöjä. Maijaa kiinnostaa elämä pesän ulkopuolella ja hän käykin kielloista välittämättä tutustumassa lähiniittyyn ja tapaa siellä mukavan ja ystävällisen heinäsirkan, Flipin.

Maijan omapäistä touhua ei pesässä oikein suvaita, ja pian hän joutuu häijyn kuninkaallisen neuvonantajan, Pörriinan silmätikuksi. Tämä päättää päästä hankalasta Maijasta eroon lähettämällä hänet kokonaan pois pesästä.

Maija lentää pois pesästä ja saa mukaansa uuden ystävänsä Villen. Maija haluaa olla kaikkien ystävä ja lähiniityllä he tapaavatkin paljon erilaisia ötököitä mm. herhiläispoika Pistilän ja ystävystyvät heidän kanssaan.

Pian Maija saa tietää, että kuninkaallinen neuvonantaja Pörriina on syössyt kuningattaren vallasta varastamalla ja piilottamalla tälle elintärkeän juoman. Neuvonantaja yrittää lietsoa eripuraa ja sotaa mehiläisten ja herhiläisten kesken syyttämällä herhiläisiä varkaiksi.

Nyt tarvitaan oikeudenmukaisen Maijan neuvokkuutta, rohkeutta ja sisukkuutta pesän ja koko niityn rauhan pelastamiseksi!

Genre: animaatio, seikkailu

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu esikoululaisille ja 1.-3. -luokille.

Oppimateriaalin teemoja: elokuvissa käynti, faabelit, mehiläiset, ystävyys, erilaisuus, ennakkoluulot, säännöt

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 14.1.2016.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Maija Mehiläinen

Valloittava koko perheen animaatioelokuva kaikkien tuntemasta Maija-mehiläisestä, jolla on suuri sydän.

Alkuperäinen nimi:
Maya the Bee Movie
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
89 min.
Levittäjä:
VLMedia
Tuotantomaa(t):
Australia/Saksa
Ohjaus:
Alexs Stadermann
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ääninäyttelijät: Sara Forsberg = Maija Vincent Kinnunen = Ville Soile Siikavirta = Pörriina Mika Eirtovaara = Flip Aukusti Annala = Pistilä Cride Lönegren = Hank Pepe Laaksonen = Kukkala Kari Tamminen = Aarno Tero Roininen = Paavo Katja Ståhl = Kuningatar Anu Wuori = Neiti Kassandra Johannes Ylinen = Muurahaiseversti