keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

3. Ihmettelyn aika

a. Maija haluaa lähteä pesästä niittyä tutkimaan. Hän osaa ihmetellä asioita ja elämää ja kannustaa muitakin kyselemään ja ihmettelemään.

Kirjoittakaa tekin sellaisista asioista, mitä olette aina halunneet tietää tai mitä asioita olette aina ihmetelleet. Lukekaa kysymyksenne toisillenne ja etsikää yhdessä vastauksia mielenkiintoisimpiin kysymyksiinne.

b. Maija Mehiläinen tahtoisi, että kaikki osaisivat arvostaa kaunista maailmaa ja kaikki pysähtyisivät sitä aina välillä ihastelemaan.

Mikä on kauneinta, mitä te olette luonnossa nähneet? Mikä paikka on kaunein, jonka tiedätte?

Valokuvatkaa mielestänne kauniita paikkoja. Pysähtykää tarkastelemaan, onko vaikkapa kotimatkallanne jokin kiinnostava kohta tai onko kotipihallanne, lähipuistossa tai -rannalla tai mökillä jokin kaunis paikka, jota haluaisitte kuvata. Esitelkää kuvianne toisillenne ja kertokaa kuvaamistanne paikoista.

4. Oikea mehiläispesä

Mitä tiedätte oikeista mehiläisistä ja mehiläispesistä. Millaista tietoa elokuvassa on mehiläisistä ja niiden elämästä? Etsikää tietoa kirjoista ja internetistä, esim. paljonko yhdessä pesässä on mehiläisiä? Ovatko kaikki mehiläiset samanlaisia? Millaisia tehtäviä erilaisilla mehiläisillä on? Miten mehiläiset lisääntyvät? Mitä mehiläinen syö. Pistävätkö mehiläiset? Mihin mehiläiset tekevät pesänsä? Onko mehiläisistä hyötyä luonnolle tai ihmiselle. Miten mehiläinen puolustautuu? Ketkä ovat mehiläisen vihollisia?

Lisätietoa mehiläisistä.
 

Lähteet:

Janne Jokisen mehiläishoitosivut

Ruokatieto: Mehiläiset

Hunaja.fi: Mehiläisvuosi

Penan hunajasivut: Mehiläinen

Wikipedia