keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Ennen elokuvaa

1. Maija Mehiläinen animaatiot

Maija Mehiläisestä kertovan kirjan ja sen hahmojen pohjalta on tehty useita animaatiosovituksia. Suomessa Maija Mehiläinen on tunnettu erityisesti japanilaisesta animaatiosarjasta, jota on Suomenkin televisiossa esitetty 1980-luvulta lähtien. Suomessa ilmestyi lisäksi vuosina 1986–1990 sarjaan perustunut sarjakuvalehti.

Kuinka monelle teistä on tuttu Maija Mehiläisestä kertova animaatiosarja? Muistelkaa yhdessä, keitä hahmoja siinä esiintyy? Kuka on suosikkihahmonne? Kun käytte katsomassa Maija Mehiläisestä kertovan elokuvan, tarkastelkaa, onko siinä samoja, tuttuja hahmoja kuin animaatiosarjassa.

2. Lähdetään elokuviin

a. Keskustelkaa yhdessä elokuvissa käymisestä ennen lähtöä miettimällä, mitä kaikkea elokuvakäyntiin sisältyy.

Ensin käydään ostamassa elokuvalippu, jollei sitä ole tilattu jo ennakkoon. Sitten etsitään oikea teatterisali. Vahtimestarin tehtävänä on tarkistaa liput ja ohjata yleisö oikeaan katsomoon. Lippuun on merkitty penkkirivin ja oman istumapaikan numero. Jokaisella on oma istumapaikkansa, jotta kaikkien on helpompi keskittyä katsomaan elokuvaa.

Ennen elokuvan alkua, voidaan esittää lyhyitä mainoselokuvia eli trailereita tulevista elokuvista. Kun varsinainen elokuva alkaa, esityssalin valot sammutetaan, jotta elokuva näkyisi valkokankaalta mahdollisimman hyvin. Elokuva päättyy lopputeksteihin, joissa kerrotaan, ketkä kaikki ja mitkä eri tahot ovat osallistuneet kyseisen elokuvan tekemiseen.

b. Elokuvasta voi nauttia kaikkein eniten, jos sen katsomiseen saa keskittyä ihan rauhassa.

Pohtikaa yhdessä seuraavia kysymyksiä: Kannattaako vaikka talvella elokuvissa istua kaikki ulkovaatteet yllään. Voiko elokuvissa vaihdella istumapaikkaa ihan vaan huvin vuoksi ja koko ajan? Voiko kesken esityksen käydä vessassa? Sopiiko elokuvissa huudella omia mielipiteitään ääneen? Onko elokuvissa sopivaa käytöstä alkaa jutella kaverin kanssa? Saako elokuvissa nauraa tai itkeä? Voiko elokuvissa alkaa pelata kännykkäpelejä tai vastata puhelimeen, kun se soi? Voiko elokuvissa pitää kaveria kädestä, jos vaikka jännittää?

Järjestäkää myös pieni väittely puolesta ja vastaan aiheesta: tarvitseeko elokuvan aikana syödä ja juoda jotakin?