keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

5. Niityn eläimiä

a. Maijan lempipaikka on niitty. Mikä on teidän lempipaikkanne?

Mitä muita eläimiä elokuvan niityllä asustelee?
Mm. heinäsirkka, herhiläiset, lantakuoriainen, muurahaiset, hämähäkki, sudenkorento, perhosia, paarmat, sääsket lepakot, sammakot. 

Maija Mehiläisen omilla nettisivuilla elokuvan hahmoihin ja juoneen liittyviä tehtäviä. Kielivalikosta voi hakea itselleen sopivan kielen. Suomenkielistä versiota ei ole tarjolla, mutta valittavana on englannin kieli ja monia muita kieliä. Saman osoitteen avulla löytyy myös video Maijan tanssi. Tanssikaa tekin yhdessä Maijan ja kavereiden kanssa.

b. Muistelkaa, miltä näyttävät elokuvan pienet mehiläislapset tai kuningatar kruunuineen? Miltä näyttävät lentävien ja vihaisten herhiläisten joukko tai mehiläisten sotilasjoukko keihäineen tai muurahaisten etsiväpari Aarne ja Paavo, entä ne pimeässä luolassa kiiluvat silmät, pyydystävä hämähäkki tai pitkäkieliset sammakot.

Maalatkaa yhteinen iso niitty pitkälle voimapaparirullalle kukkineen, kivineen, luolineen, pensaineen, yms. Piirtäkää erilliselle paperille elokuvan eläinhahmoja huolellisesti vahaliiduilla värittäen. Leikatkaa ne sitten irti ja liimatkaa yhteiselle taustaniitylle elämään.

6. Ystävyys ja erilaisuus

a. Keskustelkaa mehiläispesän suhteista. Onko Maijalla tai Villellä paljon ystäviä mehiläispesässä? Miten Maija ja mehiläiskuningatar tutustuvat. Miksi jotkut mehiläiset eivät pidä Maijasta? Miten Ville ja Maija tutustuvat? Saavatko he muita ystäviä? Miten Maija, Ville tapaavat Pistilään? He pelastavat Pistilän hämähäkin verkosta.

Miksi Maija tahtoo olla myös herhiläispojan kaveri? Ovatko kaikki niityn eläimet ystävällisiä Maija Mehiläisen kannalta katsottuna?

b. Millainen on mielestänne hyvä ystävä tai mistä ystävän tunnistaa? Ovatko ystävät teille tärkeitä? Mistä tietää, että ystävä on oikea tai aito?

Kirjoittakaa yhteinen lista hyvän ystävän ominaisuuksista.

Miettikää yhdessä myös, miltä ystävyys tuntuu? Miltä tuntuu olla ilman ystävää? Mitä ystävän kanssa voi tehdä? Miten te neuvoisitte tutustumaan uusiin ystäviin?

Millaisia asioita haluaisitte sanoa ystävällenne? Miten ystävää voisi ilahduttaa?

Kirjoittakaa kirje oikealle tai kuvitteelliselle ystävälle. Tai etsikää vaikkapa elokuvista tai kirjasta joku henkilöpari, jotka kirjoittavat toisilleen kirjeen.

c. Elokuvassa neuvotaan, että "Ole oma itsesi, niin sinut hyväksytään" ja että "Kaikille on oma paikkansa". Pohtikaa, mitä nämä neuvot tarkoittavat?