keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Pulitzer-palkitun Cormac McCarthyn kehuttuun romaaniin perustuva trilleri alkaa Llewelyn Mossin löytäessä kuolleiden miesten ympäröimän pakettiauton ja sieltä kasan heroiinia ja kaksi miljoonaa dollaria käteistä. Moss ottaa rahat ja tulee aloittaneeksi väkivaltaisen ketjureaktion jota edes laki – jota elokuvassa edustaa ikääntynyt ja katkeroitunut sheriffi Bell – ei pysty pysäyttämään. Mossin yrittäessä vältellä takaa-ajajiaan – ja erityisesti salaperäistä neropattia joka päättää ihmiselämistä lanttia heittämällä. Leffa laajentaa samalla modernisti amerikkalaisen rikoselokuvaa ikivanhoilla teemoilla joita on käsitelty jo Raamatussakin

Menetetty maa oli vuoden 2008 Oscar-gaalan selkeä voittaja: elokuva palkittiin vuoden parhaana, Ethan ja Joel Coen saivat patsaat parhaasta ohjauksesta ja sovitetusta käsikirjoituksesta ja Javier Bardem sai uransa ensimmäisen Oscarin parhaasta miessivuosasta.

Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille.

Oppimateriaalin on laatinut toimittaja Veikko Eranti.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Menetetty maa

Pulitzer-palkitun Cormac McCarthyn kehuttuun romaaniin perustuva trilleri alkaa Llewelyn Mossin (Brolin) löytäessä kuolleiden miesten ympäröimän pakettiauton ja sieltä kasan heroiinia ja kaksi miljoonaa dollaria käteisenä. Moss ottaa rahat ja tulee aloittaneeksi väkivaltaisen ketjureaktion jota edes laki – jota elokuvassa edustaa ikääntynyt ja katkeroitunut sheriffi Bell (Jones) – ei pysty pysäyttämään. Mossin yrittäessä vältellä takaa-ajajiaan – ja erityisesti salaperäistä neropattia (Bardem) joka päättää ihmiselämistä lanttia heittämällä – leffa laajentaa samalla modernisti amerikkalaisen rikoselokuvaa ikivanhoilla teemoilla joita on käsitelty jo Raamatussakin.

Alkuperäinen nimi:
No Country For Old Men
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
124 min.
Levittäjä:
Finnkino
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Ethan ja Joel Coen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Javier Bardem, Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Woody Harrelson, Kelly Macdonald