keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Muumien taikatalvi

Oppimateriaalin teemoja: suomi toisena kielenä, kielitietoisuus, elokuvan visuaalinen maailma, elokuvan hahmot, Tove Janssonin tuotanto, erityisopetus, vuodenajat ja talvi, joulu, moninaisuus

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen, erityisopetukseen, esi- ja alkuopetukseen sekä 3.-5. -luokkien suomi toisena kielenä -opetukseen.

Synopsis:
Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä. Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi. Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa. Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

Elokuva pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Taikatalvi.

Oppimateriaalin suomi toisena kielenä -osuuden on laatinut suomi toisena kielenä -opettaja Linda Fischer.

Oppimateriaalin erityisopetusosuuden on laatinut FM Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvan käsittelyssä voi hyödyntää myös MOI-kehittämisohjelman tehtäväkortteja.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja saameksi puhutut versiot. Suomenkielisessä versiossa on   myös suomenkielinen tekstitys heikkokuuloisille ja englanninkielinen tekstitys. Saamenkielisessä versiossa on tekstitys suomeksi. Ruotsinkielisessä versiossa ei ole tekstitystä. Saatavilla on myös kuvailutulkkaus Move Reading -applikaation kautta.

 

 

 

 

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Muumien taikatalvi

Tilattavissa elokuvateatteriin
Koulukino Suoratoistossa

Tove Janssonin Taikatalvi-kirjaan perustuva animaatio.

Alkuperäinen nimi:
Muumien taikatalvi
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
82 min.
Kielet:
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Suomi, Puola
Ohjaus:
Jakub Wroński ja Ira Carpelan
Käsikirjoitus:
Jakub Wronski, Ira Carpelan, Piotr Szczepanowicz
Näyttelijät:
Suomenkielisen version äänirooleissa Akira Takaki, Muumipeikko. Oiva Lohtander, Muumipappa. Niklas Åkerfelt, Nuuskamuikkunen/Hemuli. Vesa Vierikko, kertoja/postimies. Maria Sid, Muumimamma/Salome/Homssumuori. Diandra Flores, Pikku Myy/Homssu-punapää/Mymmeli. Saara Lehtonen, orava/Surku-koira/Vilijonkka/Homssu-pellavapää. Nina Hukkinen, Tuu-Tikki/Tahmatassu/Kampsu/ Nyyti. Terence Scammell, esi-isä.