keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Verratkaa elokuvan hahmoja piirroshahmoihin. Tunnistatteko kaikki?

Voit halutessasi tulostaa kuvat hahmoista etukäteen. Kuvat hahmoista löytyvät elokuvan kotisivuilta. Kelaa etusivua tarpeeksi alaspäin. Perinteiset muumihahmot taas löytyvät täältä piirroskuvina.

 

2. Ohessa on adjektiiveja, jotka sopivat hahmoihin. Mitä adjektiivit tarkoittavat? Mitkä adjektiiveista sopivat esimerkiksi kuvan Pikku Myyhyn? Entä mitkä sopisivat sinuun tai luokkakavereihisi?

 

3. Kuka muumihahmoista sinä olisit? Entä luokkakaverisi? Tätä voi paljon kommunikaatioon tukea tarvitsevassa ryhmässä tiedustella niin, että tulostaa ryhmän lasten kuvat paperille tai tekee niistä esityksen smartboardille. Muumihahmot ovat joko leikattuja tai liikuteltavia. Oppilas saa siirtää oikean hahmon mielestään oikean lapsen kohdalle.

4. Kuka on suosikkihahmosi? Jos osaat, perustele. Käytä tarvittaessa omaa kuvakommunikaatiokansiotasi.

 

Tehtävät

1. Muovaile lempihahmosi savesta, muovailuvahasta tai suolataikinasta. Maalaa lopuksi yksityiskohdat.

Tarvitset: muovailumassaa, sopivia maaleja.

2. Yksi tarinan vaikuttavimmista hahmoista on Jäärouva, joka kuitenkin esiintyy elokuvassa vain vilaukselta, Muumipeikon unessa. Toisin kuin kirjassa, elokuvassa epäillään, onkohan Jäärouvaa oikeasti edes olemassa. Uni jäärouvasta on kuitenkin kaunis!

Jäärouvan kuvittamiseen sopii hyvin perinteinen tekniikka, jossa vahaliitupiirroksen päälle maalataan vesiväreillä. Varsinkin pienemmille taiteilijoille kannattaa taustaa varten tehdä valmiiksi haaleansinistä vettä.

Piirrä jäärouva vesiväripaperille vahaliiduilla. Jos valkoisella on vaikea piirtää, katso välillä paperia sivusta päin niin näet, mitä vielä täytyy värittää. Maalaa sitten talvimaisema haalean- ja tummansinisellä. Lopuksi hiuksiin glitteriä liimalla!

Tarvitset: vesiväripaperia, valkoisen ja harmaan vahaliidun, siveltimiä, sinistä vesiväriä, kulhot ja vettä, liimaa, hopeista glitteriä.